ODMOR ZA TEŽAKE

Seljaci doma - koordinator na more!

19.08.2013 u 19:57

Bionic
Reading

U podne su se razišli posljednji nezadovoljni poljoprivrednici koji su prosvjedovali kod čvora Ludbreg autoceste A4, a njihov koordinator vjerojatno još i ranije jer se javio s – mora!

Posljednjih dvadesetak poljoprivrednika s ludbreškog područja koji su četiri dana prosvjedovali kod Zamlake – gdje su na trenutak i prekinuli promet priključnom cestom - razišli su se oko podneva, izvijestili su iz PU varaždinske. Prije nego što su se povukli s 'položaja' uz autocestu Zagreb - Goričan, koju su u početku namjeravali blokirati, poručili su da ne odustaju od dva ključna zahtjeva: veće cijene pšenice i isplate zaostalih poticaja koji prema njima iznose 37 posto. U vezi s tim i ludbreški prosvjednici očekuju da se izjasni predsjednik Vlade Zoran Milanović sutra do 10 sati, a priželjkuju i ostavku ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.


Ne dogodi li se to, najavljuju pravnu bitku. No hoće li u slučaju izostanka odgovora nastaviti s prosvjedima, odnosno možda ipak krenuti s traktorima u najavljivani proboj zaštitne ograde autoceste ili prema Zagrebu? Prava osoba za odgovor na ova pitanja je Miljenko Ivanuša, koordinator nezadovoljnih poljoprivrednika za Varaždinsku županiju, koji je ovih dana zaprijetio izlaskom nezadovoljnih poljoprivrednika na autocestu Zagreb - Goričan. Od toga, čini se, ipak neće biti ništa jer je umjesto organizacije proboja i odlaska u Zagreb radije otišao na - more.

'Ja sam na moru. Trenutno sam na plaži i moram nazvati svog zamjenika da vidim kakvo je stanje', poručuje telefonom Ivanuša koji je očigledno zaključio da mu je najbolje odmoriti se od svega što se ovih dana zbivalo.