MAXTV PRVA LIGA - 2. KOLO

Slaven i dalje gazi, Osijek bolji od Zagreba

29.07.2012 u 21:00

Bionic
Reading

U nedjelju su odigrane dvije utakmice drugog kola MAXtv Prve lige u terminu od 19 sati. Osijek je svladao Zagreb (1:0), a Slaven Belupo je nadigrao Istru 1961 (3:1)

Slaven Belupo – Istra 1961 3:1

Slaven Belupo je nastavio svoj pobjednički niz. Nakon slavlja u prvom kolu te u dva susreta Europske lige upisan je i četvrti trijumf. I u ovom je momčad 'farmaceuta' postigla najmanje tri gola. Fenomenalna efikasnost uoči novog europskog iskušenja u Bilbaou protiv Athletica (2. kolovoza).

Što se tiče utakmice protiv Istre 1961, domaćin je neočekivano lako došao do punog plijena. U 22. minuti je jedan nezgodni ubačaj Raka, gostujući vratar Prskalo sam gurnuo u mrežu, a samo pet minuta kasnije već je bilo 2:0 kada je Šaban idealno poslužio Glavicu na pet metara od gola.

U nastavku je u 63. minuti pitanje pobjednika bilo riješeno. Glavica je pucao, Prskalo obranio, a odbijenu loptu Delić je gurnuo u gol. Do kraja utakmice gosti su smanjili preko Križmana (76).

Slaven Belupo - Istra 1961


Osijek – Zagreb 1:0

Nakon boda u Stanovima Osijek je u Gradskom vrtu stigao do cijelog plijena. Domaćin je bio bolji u prvih 45 minuta te je zasluženo poveo golom Kvržića koji je neobranjivo pogodio u 35. minuti udarcem s desetak metara s desne strane iskosa. Do odmora su Osječani mogli i povećati vodstvo, ali se ipak na odmor otišlo s minimalnim rezultatom.

Drugi dio je donio buđenje 'pjesnika'. Zagreb je počeo pritiskati, dok je Mršićeva družina prijetila iz kontranapada. No sve situacije koje su 'mirisale' na pogodak i s jedne i druge strane nisu iskorištene (Zagreb je imao i gredu Bevabe). Tako je Osijek sada na četiri boda, dok je Zagreb uz Cibaliju jedini klub bez boda nakon 180 minuta igre u MAXtv Prvoj ligi.