Giorgia Meloni

Talijanska premijerka nasjela na prevaru Rusa, iskreno priznala: Umorni smo od Ukrajine

01.11.2023 u 19:55

Bionic
Reading

Talijanska premijerka Giorgia Meloni govorila je o međunarodnom zamoru od sukoba u Ukrajini i nedostatku podrške Italiji u suočavanju s migracijama u telefonskom razgovoru s ruskim 'pranksterima', izvijestio je Reuters, a prenosi HRT

Trinaestominutni poziv, koji datira iz rujna, u srijedu su na internetu objavili Rusi Vovan i Lexus, koji su prevarili i druge zapadne političare i slavne osobe u pokušaju da izmame iskrene, neoprezne primjedbe. Ured premijerke Meloni izvijestio je u priopćenju da žali što ju je prevario varalica koji se predstavlja kao šef Komisije Afričke unije. Rečeno je da je poziv upućen 18. rujna, uoči sastanaka s afričkim čelnicima na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Upitana o ruskom ratu u Ukrajini, Meloni je, govoreći na engleskom, rekla: 'Vidim da postoji veliki zamor, moram reći istinu, sa svih strana. Blizu smo trenutka u kojem će svi shvatiti da trebamo izlaz.'

'Problem je pronaći izlaz koji može biti prihvatljiv za oboje, a da se ne uništi međunarodno pravo', dodala je, prenosi HRT.

Govoreći o položaju Italije kao prve luke za mnoge migrante koji prelaze Sredozemlje, Meloni se požalila da međunarodni partneri ne čine dovoljno da pomognu.

'Svi se oni slažu da samo Italija mora sama riješiti ovaj problem. To je vrlo glup način razmišljanja', ustvrdila je talijanska premijerka. "Prankster" Lexus, ili Aleksej Stoljarov, rekao je da je Meloni barem netko tko je spreman podijeliti svoje stvarno mišljenje.

  • +13
Giorgia Meloni Izvor: EPA / Autor: ETTORE FERRARI

'Nažalost, za razliku od nje, mnogi europski političari ponašaju se poput nekakvih programiranih robota i izražavaju stajališta koja se iznose samo u njihovim krugovima', rekao je Reutersu telefonski. On je razgovarao dok je Vovan također slušao razgovor s Meloni, objasnio je.

Meloni, koja je talijanska premijerka godinu dana, razišla se sa svojim partnerom, TV voditeljem, prošlog mjeseca nakon što se u videoisječcima iz njegova programa moglo vidjeti kako se koristi nepristojnim rječnikom i čini se da se udvara kolegici.