PARIZ ZAKAZAO

Tucak o hrani na Olimpijskim igrama: 'Moji igrači u bazen ulaze – gladni'

  • L. Š.
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 19:54
  • Objavljeno 29.07.2024 u 19:32
Bionic
Reading

Od suhe tjestenine do zagorenog mesa. A da uopće dođu i do toga, sportašima prethodi gužva i čekanje u redu. Američka atletičarka u videu je napisala kako je u tri dana izgubila gotovo tri kilograma. Sve jer je svjetska prijestolnica gastronomije zakazala ondje gdje je trebala biti najjača

Od prvog dana olimpijska kuhinja na meti je kritika brojnih delegacija, a nije dugo trebalo da se pridruži i Hrvatska. Tijekom sinoćnjeg javljanja uživo, izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, za RTL je otkrio da njegovi igrači u bazen ulaze - gladni.

'Ako vi četiri, pet dana jedete maslo i paštete i kruh jer ne možete od tolike gužve i loše organizacije doći do obroka onda sam vam sve rekao. Lako za mene i sve popratne ljude, ali igrači, sportaši će nastradati', rekao je izbornik.

Za deset i pol tisuća sportaša, u restoranu koji radi 24 sata, osigurano je oko 3500 mjesta. Po sportašu je planirano u prosjeku dva i pol obroka, no računica je, čini se, bila pogrešna. Kao i vaterpolisti, na dvije namirnice zapeli su i rukometaši.

'Na tjestenini i pestu. Uvjeti su dobri oko kuće oko svega, kako je Olimpijski odbor sve oko nas organizirao i kod naše kuće di smo mi. Hrana nije kao što su Francuzi najavljivali baš, ali za svakog se po nešto nađe', rekao je za RTL Mario Šoštarić, hrvatski rukometni reprezentativac.

Ali u malim količinama. U međuvremenu, došlo je i do nestašice jaja, mesa i određenih ugljikohidrata. Od najavljenih delicija Michelinovih chefova - nema ni traga. Britanska delegacija zato je dovela dodatnog kuhara i odustala od ručka u restoranu.

'Hrana u selu je, a ono kantinska hrana, ali nađe se recimo od tih sto posto količine hrane nekih 20 posto se da prebrat da bude jestivo', dodaje veslač Damir Martin.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal