SIlovit noćni udar

Ukrajina napala Moskvu u golemom udaru dronovima: Poginulo i dijete

10.09.2024 u 07:07

Bionic
Reading

Rusija je jutros prizemljila više od 30 letova nakon što je njezina protuzračna obrana oborila najmanje 15 dronova koji su ciljali teritorij oko Moskve. Ruski dužnosnici rekli su da je najmanje jedno dijete poginulo i da je veliki požar izbio u visokoj stambenoj zgradi izvan glavnog grada

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da su ekipe za hitne slučajeve poslane na nekoliko lokacija u cijeloj regiji i u blizini zračne luke Žukovo i u okrug Domodedovo - gdje se nalazi jedna od najvećih zračnih luka u Moskvi, rekao je.

Ruska agencija RIA izvijestila je da je Žukovo zatvoren za zračni promet nakon obustave više od 30 domaćih i međunarodnih letova tamo i u drugim zračnim lukama koje opslužuju rusku prijestolnicu.

Više od 60 bespilotnih letjelica također je oboreno iznad ruske jugozapadne regije Bryansk, koja graniči s Ukrajinom i regijom Lipeck na jugu Rusije, rekli su regionalni guverneri. Tamo nije zabilježena šteta niti žrtve.

Noćni napadi dronovima oštetili su najmanje dvije visoke stambene zgrade u okrugu Ramenskoje u moskovskoj regiji, zapalivši nekoliko stanova, rekao je guverner Moskve Andrej Vorobjov na Telegramu. "Nažalost, 9-godišnje dijete je umrlo", rekao je gospodin Vorobyov.