stanje na cestama

Vozači, oprez! Životinja luta kolnikom na autocesti Rijeka-Zagreb

24.08.2017 u 07:58

Bionic
Reading

Potreban je pojačan oprez na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Orehovica zbog životinje na kolniku, navodno srne, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK)

Na većini ostalih cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama na kojima traju radovi.

U prometu je svakodnevno velik broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zbog redovnog održavanja na autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica u oba smjera zatvoren je pretjecajni trak.

Za sav promet zatvorene su ceste DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec, DC502 Smilčić-Pridraga i ŽC5042 Višnjan-Tićan.

  • +18
Dio autoceste A1 kod Pirovca bio je zatvoren zbog velikog požara, no sada se normalno prometuje tom dionicom Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i graničnog prijelaza Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na prijelazu Macelj na izlazu iz Slovenije. S obzirom da su česta duža čekanja, korisnicima se savjetuje da se pravovremeno pripreme za putovanje, uključujući kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Republike Slovenije kako se ne bi dodatno stvarale gužve i zastoji.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.