IZBORI ZA EU PARLAMENT

Za pripadnike Oružanih snaga određena su posebna biračka mjesta

07.06.2024 u 17:58

Bionic
Reading

Za pripadnike Hrvatske vojske koji se na nedjeljnim izborima za Europski parlament zateknu na službi u Oružanim snagama RH ili se nalaze u mirovnim operacijama i misijama određena su posebna biračka mjesta

U vojarni „123. brigade Hrvatske vojske“ u Požegi omogućeno je glasovanje za 100 pripadnika Oružanih snaga RH, ročnika koji se tamo nalaze na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Na posebnom biračkom mjestu u vojnom kampu „Bemowo Piskie“ u Poljskoj omogućeno je glasovanje za 69 pripadnika Oružanih snaga RH koji se nalaze u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti, a za 32 pripadnika Oružanih snaga RH na posebnom biračkom mjestu u operaciji potpore miru „Sea Guardian“ u Sredozemlju.

Glasovanje u veleposlanstvima Republike Hrvatske

Pripadnici Oružanih snaga RH u drugim operacijama i aktivnostima u inozemstvu glasovat će u veleposlanstvima Republike Hrvatske.

U Prištini je omogućeno glasovanje za 150 pripadnika hrvatskog kontingenta u NATO operaciji potpore miru KFOR, u Budimpešti za 64 pripadnika hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane budnosti, u Sofiji četvorici pripadnika hrvatskog kontingenta u aktivnosti ojačane budnosti NATO-a, u Rimu trojici pripadnika u operaciji potpore miru EU NAVFOR MED IRINI, te u Londonu jednom pripadniku koji se tamo nalazi u sklopu operaciji potpore miru "Sea Guardian", priopćeno je u petak iz MORH-a.