KRIŽIĆ, KRUŽIĆ

Zadarski pročelnik crtao svastiku, kasnije ustvrdio da je to bio prozor

10.07.2015 u 18:08

Bionic
Reading

Na današnjem kolegiju gradonačelnika u Zadru kojeg je obilježilo neumjesno dobacivanje gradskih pročelnika Jose Nekića i Marija Pešuta, posebno se istaknuo pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb koji je u jednom trenutku jednoj novinarki pokazao iscrtanu svastiku na radnom materijalu za sjednicu

Pešut je to napravio nakon što je novinarima predbacio da "o svastikama u Splitu neki SDP-ovi ministri svaki dan daju izjave i izvješća, a Zadar o projektu Mocire nikada nije dobio odgovor od ministara. Zašto ih vi novinari ne pitate o tome da se očituju. Pomozite i vi malo',  javlja Zadarski.hr

Nakon što mu je novinarka odgovorila da novinari neće raditi njihov posao, Pešut joj je pokazao svastiku iscrtanu na radnim materijalima za sjednicu.

Zašto gradski pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb za vrijeme radnog kolegija gradonačelnika crta kukaste križeve, koju poruku time šalje građanima, a koju novinarima?

'Ne, nisam crtao svastiku, nego prozor',  odgovorio je Pešut na prvi upit.

Prozor? Pa zašto ste 'prozor' pokazivali novinarima?

'Ja uvijek crtam prozore i kuće... Nisam to pokazivao novinarima nego jednoj novinarki, privatno.

Privatno? Što ste joj time htjeli poručiti?

'Ma piši što hoćeš, da sam nacrtao svastiku, ja sam ti lijepo rekao da sam nacrtao prozor, a ti piši što hoćeš', kazao je Pešut i prekinuo razgovor.