MAXTV PRVA LIGA - 10. KOLO

Zagreb produbio riječku agoniju

30.09.2011 u 20:01

Bionic
Reading

Odigrane su dvije utakmice desetog kola MAXtv Prve lige. Zagreb je bio bolji od Rijeke 2:1, dok su Inter i Istra 1961 odigrali 1:1

ZAGREB – RIJEKA 2:1

Pred oko tisuću gledatelja u Kranjčevićevoj 'pjesnici' su stigli do zaslužene pobjede. Rijeka je bolje otvorila utakmicu i povela preko Salčinovića u 22. minuti, ali do odmora su domaći nogometaši napravili preokret golovima Nikšića (34) i Šovšića (37-11m).

U nastavku je Zagreb imao bolje i više prilika od Riječana, ali više nije bilo pogodaka. Ipak, 'pjesnici' mogu biti zadovoljni, jer su s nova tri boda za isto toliko odmakli na tablici svojem današnjem suparniku i krenuli prema gornjem dijelu ljestvice.

Što se tiče momčadi s Kantride, ona proživljava teške trenutke. Klub je mjesec dana bez prvenstvene pobjede, a sve je lošiji odnos između uprave i igrača kojima se duguje nekoliko plaća. Novi ligaški posrtaj dodatno će pokvariti atmosferu u riječkom taboru.

INTER – ISTRA 1961 1:1

U Zaprešiću je idealno vrijeme dočekalo nogometaše obje momčadi. Dio od tisuću gledatelja još se nije ni smjestio, a 'žuti' su poveli. U drugoj minuti je nakon ubačaja s lijeve strane Budimir loptu glavom spremio iza nemoćnog Mancea.

No, Istru to nije previše šokiralo. Izabranici Igora Pamića zaigrali su još otvorenije što im se isplatilo u 40. minuti kada je Kamerunac Belle snažno pogodio za 1:1. Do kraja utakmice Inter je pokušao doći do tri boda, ali Puljani su relativno lako otklonili svaku opasnost.