Zapečene breskve s malinama
I opet jedan slasni ljetni desertić koji je gotov u par minuta, a zamiriše cijeli prostor i toliko je ukusan da zove na još i još i još!
Breskve su toliko zrele da se iz njih cijedi sok pri svakom ugrizu, malina još uvijek ima po tržnicama tako da vam je potrebno samo par malih trikova/začina kako biste ovu kombinaciju učinili još slasnijom!
Vanilija, maline i breskve ... dekadencija!
Malo vanilije, sirupa od bazge, soka od limete i domaće, zrelo voće ... ma neeema bolje slastice nakon ljetne večere ili ručka.
Iako ja sam u stanju ovo doručkovati uz grickanje zapečenih badema ili lješnjaka.
za dvije osobe
2 velike breskve
šaka malina
sirup od bazge
1 limeta
vanilija u prahu ili par kapi tekuće esence vanilije
Pećnicu zagrijte na 180 C.
Breskve isperite pod mlazom hladne vode, kao i maline, i nemojte ih guliti. Prepolovite ih, narežite na kriške i smjestite u vatrostalnu posudu. Dodajte im maline i sve prelijte kombinacijom sirupa od bazge, soka limete i vanilije.
Smjestite voće u pećnicu na desetak minuta. Kad vam kuhinja počne mirisati na breskve i maline odjednom vrijeme je da ih izvadite iz pećnice i poslužite.
Prelijte voće ostatkom sirupa, mljackajte i govorite mmmm koliko vas je volja!