Zapečene breskve s malinama

Zapečene breskve s malinama

12.08.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Zapečene breskve s malinama

I opet jedan slasni ljetni desertić koji je gotov u par minuta, a zamiriše cijeli prostor i toliko je ukusan da zove na još i još i još!

Breskve su toliko zrele da se iz njih cijedi sok pri svakom ugrizu, malina još uvijek ima po tržnicama tako da vam je potrebno samo par malih trikova/začina kako biste ovu kombinaciju učinili još slasnijom!


Vanilija, maline i breskve ... dekadencija!

Malo vanilije, sirupa od bazge, soka od limete i domaće, zrelo voće ... ma neeema bolje slastice nakon ljetne večere ili ručka.

Iako ja sam u stanju ovo doručkovati uz grickanje zapečenih badema ili lješnjaka.

za dvije osobe

2 velike breskve
šaka malina
sirup od bazge
1 limeta
vanilija u prahu ili par kapi tekuće esence vanilije

Pećnicu zagrijte na 180 C.

Breskve isperite pod mlazom hladne vode, kao i maline, i nemojte ih guliti. Prepolovite ih, narežite na kriške i smjestite u vatrostalnu posudu. Dodajte im maline i sve prelijte kombinacijom sirupa od bazge, soka limete i vanilije.

Smjestite voće u pećnicu na desetak minuta. Kad vam kuhinja počne mirisati na breskve i maline odjednom vrijeme je da ih izvadite iz pećnice i poslužite.

Prelijte voće ostatkom sirupa, mljackajte i govorite mmmm koliko vas je volja!