teorije zavjere

Žena na cesti napala Billa Gatesa zbog čipova u cjepivima; ovako joj je odgovorio

07.09.2024 u 21:50

Bionic
Reading

Brojne su teorija zavjere u kojima je glavni akter Bill Gates, što znači da rasprave o njima znaju izaći iz okvira interneta i ući u njegov svakodnevni život.

Jedna od popularnijih teorija s kojom se ovaj milijarder, suosnivač Microsofta, suočavao posljednjih godina je optužba da stavlja mikročipove u cjepiva kako bi pratio ljude. U intervjuu za CNET, objavljenom u četvrtak, neposredno prije lansiranja njegove nove serije na Netflixu, Gates je govorio o slučajnom susretu s jednom od teoretičarki zavjere.

Suočen na ulici tom ženom na cesti, Gates joj je, prema vlastitom svjedočanstvu, odgovorio: "Stvarno nemam potrebu pratiti baš vas."

Gates je intervju kazao da je bio iznenađen što ga se povezuje s teorijama zavjere.

Godine 2022. na X-u (ranije Twitteru) je napisao da je "bio predmet mnogih dezinformacija," referirajući se na neutemeljene spekulacije da je Gates odgovoran za pandemiju Covida-19. Gates je rekao da "nije očekivao" biti u središtu takvih spekulacija.

"Neke stvari, poput tvrdnji da stavljam čipove u ruke, nemaju mi smisla - zašto bih to želio učiniti?" objavio je tada na X-u.

Drugi teoretičari zavjere sumnjaju u Gatesove kupovine poljoprivrednog zemljišta. S približno 275.000 hektara, Gates je najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u, prema izvještaju The Land Report.

Na Redditovom "Pitaj me bilo što" prošle godine, Gates je upitan zašto je kupio toliko poljoprivrednog zemljišta, na što je odgovorio: "Posjedujem manje od 1/4000 poljoprivrednog zemljišta u SAD-u. Uložio sam u ove farme kako bih ih učinio produktivnijima i stvorio više radnih mjesta. Ne postoji neka velika zavjera - zapravo, sve odluke donosi profesionalni investicijski tim."

Gates je rekao da se sada zna nasmijati na teorije zavjere o njemu.

"Morate imati smisla za humor," rekao je Gates za BBC prošlog mjeseca. "Kad ljudi kažu da želim pratiti sve - zašto bih želio pratiti sve?"