uoči premijere

[FOTO/VIDEO] Hyundai pokazao prve slike novog Tucsona; revolucionaran dizajn koji pobuđuje emocije

03.09.2020 u 17:40

Bionic
Reading

Svjetska digitalna premijera četvrte generacije C-SUV-a Hyundai Tucsona održat će se 15. rujna

Hyundai je prvi službenim slikama i kratkim videom najavio potpuno novi izgled svog SUV-a Tucsona. Novi dizajnerski naglasci uključuju najnoviju evoluciju Hyundaijeve arhitekture prednjih svjetala s nazivom 'Parametrijska skrivena svjetla' i dvostruki raspored kokpita koji nudi personalizirani prostor intuitivno optimiziran za visokotehnološko korisničko iskustvo. Slike nagovještavaju inovativne značajke koje odgovaraju Tucsonovoj odvažnosti i pionirskom duhu s potpisom.

Digitalna svjetska premijera potpuno novog Tucsona održat će se u 02:30 h prema srednjoeuropskom vremenu 15. rujna. Prijenos uživo, najavni video i slike bit će dostupni na hyundai.com i na Hyundaijevim kanalima na društvenim mrežama.

Misija 'Sensuous Sportiness' je podići emocionalne kvalitete automobilskog dizajna. Hyundai želi da se njihovi kupci osjećaju ganuto. S potpuno novim Tucsonom korejski proizvođač uvodi njegovu konačnu evoluciju i konačnu izjavu o Hyundaijevom nezaustavljivom zamahu prema naprijed. Tucsonov napredni, eksperimentalni dizajn vjeran je svom pionirskom duhu i podiže igru ​​u najkonkurentniji segment automobilske industrije.

SangYup Lee, viši potpredsjednik i voditelj Hyundai Global Design Centra, je rekao: 'Hyundaijev dizajnerski identitet 'Sensuous Sportiness', prvi put predstavljen na novoj Elantri, unosi emotivan 'udarac' u Tucsonovu avangardnu ​​temu dizajna 'Parametric Dynamics'.'

‘Parametrijska dinamika’ koja ostavlja snažan prvi dojam

Potpuno novi Tucsonov napredni vanjski stil izražava ono što Hyundaijevi dizajneri nazivaju 'Parametrijskom dinamikom' koja koristi linije, fronte, kutove i oblike kako bi putem digitalnih podataka stvorila kinetičke detalje površine slične draguljima kako bi pružila neviđenu, smjelu estetiku dizajna. Parametrijska skrivena svjetla pružaju snažan prvi dojam. Ova dnevna svjetla s potpisom (DRL) besprijekorno su integrirana u rešetku nalik dragulju i otkrivaju se samo kad ih vozač uključi.

Sve u svemu, novo Tucsonovo tijelo veće je i šire od modela prethodne generacije, nudeći dugu haubu i kratke prevjese na rastegnutom međuosovinskom razmaku koji mu daju graciozan karakter nalik kupeu. Sa strane, kutne karoserijske ploče nude još jedno tumačenje ovog parametarskog dizajna. Klesane površine stvaraju zapanjujući kontrast između elegantne siluete i klina, što sugerira pomicanje prema naprijed čak i kada mirujete. Zategnuti atletski oblici neprimjetno se spajaju u kutne lukove kotača, gdje aluminijski naplatci pružaju snažan i dinamičan stav.

Unutrašnji prostor s integriranim sučeljem

Ući u potpuno novi Tucsonov prostrani interijer, ili 'INTERSPACE', je poput ulaska u lijepo uređenu sobu u kojoj svakodnevne brige nestaju. Ovdje se prostor, tehnologija i informacije skladno sijeku.

Evolucija unutarnjeg rasporeda Tucsona dovela je do nižeg prikaza zaslona s instrumentima i uklanjanja kućišta sklopa instrumenata kako bi se dobila prostrana površina. Slojeviti, senzualni oblici pojačavaju osjećaj otvorenosti. Široki greben armaturne ploče besprijekorno se stapa s vratima, obavijajući se pred putnicima poput dubokog klanca. Vertikalno orijentirani, senzualni oblici potpuno integrirane središnje fronte nadahnuti su vodopadima. Dvostruke srebrne linije ukrasa koje teku od središnje maske do stražnjih vrata usklađuju uredno slojevite vrhunske površinske materijale u komplementarnim neutralnim tonovima.

Novi Tucson prethodno je bio opažen na testiranjima na javnim prometnicama u maskirnim bojama. Iako se pojavilo malo detalja o pogonskom sustavu i tehničkim detaljima, očekuje se da će ponuda motora imati veći broj elektrificiranih opcija.