one-off

Rolls-Royce predstavlja jedinstveni primjerak Spectre Semaphore na Tjednu automobila u Montereyu

14.08.2024 u 13:46

Bionic
Reading

Ovaj automobil izrađen po narudžbi u spektakularnoj Bespoke Semaphore Yellow žutoj boji će imati svoju premijeru 16. kolovoza, tijekom Tjedna automobila u Montereyu 2024. u Kaliforniji

Rolls-Royce Motor Cars predstavlja Spectre Semaphore, jedinstveni primjerak (one-off) izrađen po narudžbi koji će imati svoj globalni debi na The Quail, okupljanju motorsporta, 16. kolovoza, tijekom Tjedna automobila u Montereyu 2024. u Kaliforniji. Ovaj izrazito prilagođeni uniklat Rolls-Royce Spectrea prikazuje 'hrabre nove kodove luksuza koje je uspostavila samouvjerena, mladenačka baza klijenata marke'.

Vanjska karoserija izrađena je u Bespoke Semaphore Yellow žutoj boji po kojoj je ova narudžba dobila ime. Ova čvrsta nijansa dodatno je istaknuta jedinstvenim umjetničkim djelom na poklopcu motora, nadahnutim neformalnom elegancijom obalne Kalifornije.

Grafika pod nazivom 'Marbled Paint Spill' apstraktna je posveta Golden Stateu (naziv za Kaliforniju) i njegovom raznolikom okruženju. Od sunčeve svjetlosti južne Kalifornije do istočnih srebrnih planinskih vrhova, majstori iz Bespoke odjela Rolls-Royce Motor Carsa ovu su inspiraciju prenijeli u stvarnost.

Kako bi stvorili ovaj motiv, majstori su nanijeli srebrni lak i više slojeva prozirnog laka za besprijekoran završetak. Samo poklopac motora proizvod je više od 160 sati dizajna, razvoja i proizvodnje.

Jarko žuta boja proteže se u unutrašnjost automobila. Kombinacija Bespoke Lemon Yellow i Citrine Yellow koristi se na sjedalima, Starlight vratima i iznad ploče s instrumentima. Stapa se u kontrastne Grace White bijele i Slate Grey sive nijanse s limun žutim šavovima. Dizajneri marke su također iskoristili digitalni Bespoke potencijal koji nudi operativni sustav SPIRIT dopunjujući brojčanike žutoj boji automobila.

  • +8
Rolls-Royce Spectre Semaphore Izvor: Promo fotografije / Autor: Rolls-Royce Motor Cars

Spectre Semaphore maksimizira suvremeni dizajn unutarnjeg 'apartmana' čistim, sjajno ulaštenim Bespoke drvenim kompletom. U boji koja odgovara sivim detaljima materijala, Cashmere Grey siva boja prožeta je srebrnim ljuskicama tinjca, što stvara živahni sjaj pod izravnim svjetlom.

Izradit će se samo jedan Rolls-Royce Spectre Semaphore. Bit će prikazan 16. kolovoza na The Quail, na motorsport okupljanju, kao dio prisustva tvrtke Rolls-Royce Motor Cars na Monterey Car Weeku 2024.