TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX prekinuo trodnevnu seriju pada, najniži promet u tri tjedna

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je kraj tjedna ipak zaključilo u zelenom teritoriju. Indeks CROBEX je ojačao 0,27 posto, čime je prekinuo trodnevnu seriju pada, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,6 posto. Sektorski je najviše izgubio indeks građevinskog sektora i to oko 0,7 posto, a oslabio je i indeks industrije sa padom od 0,4 posto, kojemu je to četvrti uzastopni dan pada. Dobitnike je predvodio indeks turističkog sektora sa porastom od 0,4 posto

Likvidnost je potonula u petak, na razinu od svega 4,4 milijuna kuna, što je najniži promet u više od tri tjedna. U trgovanju nije bilo milijunaša, a najbliže tome je bila povlaštena dionica Adrisa, koja je prikupila oko 860 tisuća kuna prometa, te pri tome kliznula 0,4 posto u crveni teritorij. Promet od oko 625 tisuća kuna je uknjižila dionica Leda, te je pri tome zabilježila porast cijene od 0,8 posto. Preko pola milijuna kuna prometa imala je još samo dionica Ericsson Nikole Tesle, koja je na 518 tisuća kuna prometa zabilježila porast cijene od 2,7 posto na 970 kuna, čime je zaslužila titulu dobitnika dana.

Od dobitnika još vrijedi izdvojiti dionice Podravke SN Holdinga čije su cijene porasle 1,9 posto.

Na strani gubitnika, nezahvalno prvo mjesto drži dionica Zagrebačke banke, čija je cijena potonula 5,4 posto, pri oko 186 tisuća kuna prometa. Po padovima slijede dionice Đure Đaković Holdinga, Dalekovoda Luke Ploče, koje su oslabile redom 2,9 posto, 1,4 posto i 1,1 posto.

Dobitnik dana     Ericsson Nikola Tesla     +2,65%     970,00

Gubitnik dana     Zagrebačka banka     -5,44%      33,00

Crobex      +0,27%     1.687,43

Više o kretanjima na trištu kapitala možete saznati OVDJE