javni natječaj

HZMO prodaje stanove, početne cijene su dosta atraktivne

03.07.2024 u 15:09

Bionic
Reading

Objavljen je javni natječaj za prodaju deset stanova u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO)

Početne cijene se kreću od 11.450 eura, koliko se traži za stan od 42 kvadrata u Pakracu, do 111.350 eura, što je cijena stana od 44 kvadrata u Novom Zagrebu.

Nekretnine se prodaju u zatečenom stanju 'viđeno – kupljeno'. Prodavatelj ne odgovara za pravne i materijalne nedostatke nekretnine koja je predmet javne prodaje.

Ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu u visini 10 posto početne cijene nekretnine u korist Državnog proračuna. Izabranom ponuditelju uplaćena jamčevina uračunava se u cijenu, a ostalim ponuditeljima Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vratit će jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude, s tim da ponuditelj kojem se vraća jamčevina nema pravo na kamate za razdoblje od njezine uplate do isplate.

Stanovi za koje je naznačeno da su u izvanknjižnom vlasništvu HZMO-a u posjedu su prodavatelja, ali nisu u zemljišnim knjigama upisani kao njegovo vlasništvo, što ne utječe na pravo vlasnika da raspolaže sa svojom nekretninom. HZMO će kupcima predati stan u posjed i dati svu potrebnu dokumentaciju kojom raspolaže za stan, međutim, dužnost kupca je da upiše stan u zemljišne knjige.

Krajnji rok predaje ponuda je 6. kolovoza 2024., a ponude će se otvarati 19. kolovoza 2024. u 10.00 sati u prostorijama HZMO-a, Zagreb, A. Mihanovića 3, dvorana A, II. kat.

Otvaranju ponuda mogu biti nazočni samo ponuditelji osobno ili opunomoćeni predstavnici ponuditelja (potrebna punomoć ovjerena kod javnog bilježnika), naveli su iz HZMO-a.

Više informacija o lokacijama, cijenama i uvjetima pogledajte OVDJE.