Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Hrvatske Marin Medak za RTL Danas komentirao je cjelokupnu situaciju oko koronavirusa i mjera što se tiče kafića i restorana.
'Ključno je da smo uspostavili dijalog i ovo neće biti jedine mjere, ali je važno da se one prilagode struci. Ovo je vrlo slojevit posao, od malih kafića do velikih cateringa koji zapošljavaju i par stotina ljudi, tako da je sve to vrlo slojevito i nije jednostavno pronaći rješenje. Stožer je izašao u susret i pokrenut je dijalog i pokušavamo pronaći konstruktivno rješenje', kazao je Medak RTL-u.
Također je otkrio da što se tiče nošenja maski u kafićima i restoranima to već funkcionira u Njemačkoj i to vrlo dobro: "Nosite masku do stola, onda je skinete kad jedete ili pijete te ponovno nosite prilikom izlaska. I to dobro funkcionira", kazao je Medak.
"Također priča se o uvođenju Covid redara koji održavaju mjere na velikim okupljanjima", kazao je. Oni bi trebali brinuti da se svi drže epidemijskih mjera, a ako se gosti na velikim okupljanjima neće držati mjera neće biti usluženi. 'Ako imate jedan objekt, u kojem radi samo jedan čovjek, bit će mu jako teško napraviti što od njega traže epidemiolozi', rekao je Medak.