KAPITALNO ULAGANJE

Norveška tvrtka za solarnu energiju ulaže 620 milijuna dolara u pogon u SAD-u

26.06.2024 u 15:27

Bionic
Reading

Norveška tvrtka za solarnu energiju NorSun uložit će 620 milijuna dolara u prvu tvornicu u SAD-u, objavilo je ministarstvo trgovine savezne američke države Oklahome u kojoj će pogon biti izgrađen. Postrojenje će proizvoditi silicijske poluge i pločice za solarne ćelije

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena nastoji poduprijeti domaći sektor proizvodnje čiste energije u natjecanju s Kinom.

NorSun će s gradnjom pogona početi krajem godine nakon što pribavi sve regulatorne dozvole. Početak proizvodnje očekuju u 2026. godini, uz planirano otvaranje 320 radnih mjesta.

NorSunove poluge i pločice proizvedene u SAD-u pomoći će podmiriti potražnju proizvođača solarnih ćelija i ploča, koji moraju ispuniti stroge zahtjeve o sadržaju iz domaće proizvodnje da bi se kvalificirali za porezne olakšice iz Zakona o smanjenju inflacije, podsjeća Reuters.

"Ponosan sam što mogu poželjeti dobrodošlicu NorSunu u Oklahomi i drago mi je da će stanovnici Oklahome imati koristi od stotina novih radnih mjesta na području Tulse i od kapitalnog ulaganja od 620 milijuna dolara", rekao je guverner Oklahome Kevin Stitt.

sve osim nogometa

Učitavanje...