Vergalova sortna maslinova ulja Frantoio i Leccino, novigradskog hotelijera Aminessa, još su jednom uvrštena u renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja Flos Olei
Time se ovaj istarski hotelijer četvrti put svrstao među najbolje proizvođače proglašene u svojevrsnom izdanju Oscara za vrhunska ulja.
Vergal je maslinovo ulje iz vlastite proizvodnje Aminess hotela i kampova, koji već 12 godina uzgaja sortna ulja i blend: frantoio, leccino i istarsku bjelicu, gdje svaka sorta, ovisno o karakteristici ploda, daje ulje jedinstvenog okusa i arome.
Vergal je dobitnik više domaćih i međunarodnih nagrada za kakvoću ulja, a sadnja i proizvodnja pokrenuta je kao komplementarna ponuda hotelijerskoj i kamping djelatnosti.
Među nagradama svakako treba istaknuti ovogodišnju najprestižniju nagradu u kategoriji Best of Class za Vergal Frantoio, dobivenu u New Yorku na The New York International Olive Oil Competitionu, najvećem i jednom od najcjenjenijih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja u svijetu, među konkurencijom od preko 800 proizvođača iz 26 zemalja svijeta.
Godišnje se ubere i preradi oko 50 tona plodova masline te proizvede oko 5.600 litara ulja koje se svakodnevno, u režiji Aminessovih chefova, koristi u Aminessovim restoranima ili se prodaje kao gourmet suvenir.