Polaznici Akademije Raise the Bar učit će od vodećih stručnjaka hrvatskoga ugostiteljstva
Ako su ambicija i kreativnost ono što te najviše motivira kao barmena, konobara ili barista i imaš najmanje godinu dana iskustva u ugostiteljstvu, imamo odličnu vijest: u tijeku su prijave za Akademiju Raise the Bar, koja ti nudi priliku da stekneš znanja i vrijedna poznanstva koji će doprinijeti razvoju tvoje karijere.
Akademija Raise the Bar besplatni je obrazovni program za konobare, bariste i barmene koji provodi Coca-Cola HBC Adria. Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi zainteresirani s najmanje godinu dana radnoga iskustva u ugostiteljstvu i turizmu, neovisno o obrazovanju i radnome statusu ispunjavanjem prijavnice na mrežnoj stranici www.raisethebaradria.com/akademija/.
Među pristiglim prijavama stručni tim Coca-Cole i članovi tima Raise the Bar odabrat će kandidate koji će ući u uži izbor. Pod vodstvom glavnoga predavača Dominika Bečvardija, konobari, baristi i barmeni koji tijekom procesa prijava pokažu najvišu razinu ambicije i posvećenosti usavršavanju imat će priliku učiti sve od povijesti i proizvodnje jakih alkoholnih pića do barskoga menadžmenta.
Glavnomu predavaču pridružit će se i ugledni stručnjaci kao što su vlasnik restorana SOI Fusion Vedran Gulin, glavni sommelier Noela Toni Arbunić, direktor i vlasnik Zmajske pivovare Andrej Čapka te stručnjak za kavu Tomislav Košutić. Uz teorijsku nastavu koja se odvija u Coca-Colinu obrazovnome centru u Zagrebu, Akademija obuhvaća i terensku nastavu te praksu u barovima i restoranima diljem Hrvatske.
Program Akademije razvijen je kako bi svatko tko ga završi odmah nakon edukacije mogao stati bilo iza kojega bara i početi primjenjivati naučeno. Zato, zgrabi priliku, prijavi se na www.raisethebaradria.com/akademija/ i postani dio devete generacije Akademije te od kraja siječnja pa sve do travnja 2024. nauči sve o barskome menadžmentu, jakim alkoholnim pićima, likerima, vinima, kavi i kavnim napitcima.
Polaznice i polaznici u prvome će dijelu programa steći teorijsko znanje koje će im omogućiti da samostalno donose odluke iza šanka. Uz barski udžbenik, polaznici će se tijekom programa koristiti i knjigom s receptima za čak 88 koktela koje će pripremati u stvarnim barskim uvjetima te će naučiti izraditi vlastite sirupe, likere i shrubove.
Akademiju Raise the Bar dosad je završilo 56 konobara, barista i barmena, a većina ih danas radi u najboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj, kao što su zagrebački restoran Noel, bar Peaches&Cream, hostel Swanky Mint, San Servolo resort & spa u Istri i Olive Tree u Splitu.
Raise the Bar Adria strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria koja od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu kako bi uskladila vještine i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika sa stvarnim potrebama poslodavaca. Uz Akademiju, projekt obuhvaća Stipendije za kuhare i slastičare te Raise the Bar Youth namijenjen učenicima završnih razreda ugostiteljskih i turističkih škola.