JUTARNJI MISTERIJ

Što je Ratko Maček radio pri uhićenju Ivana Crnjca?

16.10.2017 u 10:03

Bionic
Reading

U ponedjeljak ujutro uhićen je bivši član Uprave Agrokora Ivan Crnjac. On je bio šef financija posrnulog koncerna, a njegovo uhićenje potvrdio je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković

Odvjetnik je kazao da istraga obuhvaća poslovanje Agrokora u posljednjih nekoliko godina te da su iz doma njegova branjenika zaplijenjeni telefon i 'dva papira'. 

'Sve se temelji na revizorskom izvješću, nepravilnostima u knjiženjima, krivotvorenim bilancama i izvješćima', pojasnio je Pavasović Visković koji očekuje da će Crnjac tijekom dana biti ispitan u Državnom odvjetništvu.

Reporteri Cropixa prilikom uhićenja fotografirali su i susjeda Ivana Crnjnca, Ratka Mačeka, dugogodišnjeg glasnogovornika HDZ-a u vrijeme mandata Ive Sanadera. 

Zanimljivo, Mačekov sin, Dino Maček, izradio je internetsku stranicu preko koje se javnosti obraća Ivica Todorić. Maček je u razgovoru za tportal rekao kako taj projekt nema nikakve veze s njegovim ocem. 

  • +11
Uhićenje Ivana Crnjca Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

'Da, angažirali su nas za izradu stranice. Ne poznam osobno Todorića. Dobili smo posao preko jedne agencije iz Splita. Nebitno je kako se ona zove. Sve na sajtu osobno piše Todorić. Više nemamo nikakve veze sa stranicom. Iza weba sad osobno stoji Todorić. Naš posao je gotov', rekao je za tportal Maček.

Njegov otac Ratko Maček bio je glasnogovornik HDZ-a od 2002. do 2007. godine. Nakon pobjede HDZ-ovaca na parlamentarnim izborima 2003. Ivo Sanader ga je imenovao predstojnikom Ureda za odnose s javnošću, tj. glasnogovornikom Vlade.

HDZ je pobijedio i na izborima 2007. godine, ali je Maček nakon kampanje odstupio s dužnosti glasnogovornika uslijed, tvrdio je kasnije pred sudom, otežane komunikacije sa Sanaderom.