'Razina čistoće, stotine tisuća analiza koje se naprave u tvrtki, kao i u Ministarstvu te svim ostalim institucijama, razlog su zbog kojeg ću se i dalje boriti na sve moguće načine da ovakvi proizvodi dođu do naših kupaca i tržišta. Naravno, nema problema ako proizvodi dođu i iz drugih zemalja, no razina kvalitete mora biti ista, onakva kakva je ovdje', rekao je tom prilikom ministar Tolušić.
U Službi kontrole kvalitete je, kako su izvijestili u priopćenju iz PIK-a Vrbovec, zaposleno 28 ljudi, a u svom mikrobiološkom i kemijskom laboratoriju godišnje provedu preko 80.000 analiza. Pored toga, inspekciju obavlja 20 ovlaštenih veterinara, a uzroci se šalju i na analizu u Hrvatski veterinarski institut u Zagrebu te druge ovlaštene laboratorije u Hrvatskoj i EU.
419357,449719,423303,461335
'Sol je veliki rizični faktor, a ovdje su ju uspjeli reducirati u proizvodima za do 25 posto. Ovdje se, također, proizvode mesne prerađevine pod brendom PIK koje ne sadržavaju pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten i soju, što znači da smo na putu do zdravije hrane', istaknuo je povjerenik za zdravlje i sigurnost hrane EK Vytenis Andriukaitis.