HAMAG-BICRO

Za inovativna poduzeća, timove i pojedince dostupne nefinancijske potpore

08.07.2024 u 16:14

Bionic
Reading

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je u okviru Programa akceleracije cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske, a prijavom na njihov javni poziv oni mogu ostvariti nefinancijsku potporu.

Kako su izvijestili u ponedjeljak iz te agencije, program obuhvaća podršku s ciljem inicijalne procjene stanja poslovanja, individualnog savjetovanja o poslovanju, mentoriranja od strane stručnih mentora, pružanja podrške prilikom komunikacije s investitorima, aktivnostima internacionalizacije i slično.

Prijavom na javni poziv, koji je otvoren do 7. kolovoza, moguće je ostvariti pravo na nefinancijsku potporu u vidu usluga 9 konzorcija - akceleratora iz svih regija Hrvatske u vrijednosti i to u fazi predakceleracije do najviše 4.000 eura, u fazi akceleracije do najviše 17.000 eura te u fazi postakceleracije do najviše 6.000 eura.

 Za one prijavitelje koji uspješno prođu fazu predakceleracije, HAMAG-BICRO će objaviti ograničeni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25.000,00 eura, kao i poziv za dodjelu vaučera za internacionalizaciju poslovanja poduzeća koja sudjeluju u Programu akceleracije (za aktivnosti sudjelovanja poduzeća na međunarodnim događanjima, izložbama, sajmovima, radionicama, konferencijama, a obuhvaćaju putne troškove, troškove noćenja, kotizacije i slično), navoe iz te agencije.

Prijaviti se mogu novoosnovana poduzeća koja su osnovana najviše pet godina prije dana predaje projektnog prijedloga; razvojni timovi te pojedinci (fizičke osobe - za fazu predakceleracije) koji razvijaju inovativni proizvod/uslugu i koji se trenutno nalaze u fazama TRL 5-8. HAMAG-BICRO će, u suradnji s lokalnim akceleratorima, odabrati do najviše 160 korisnika na području Hrvatske koji će dobiti priliku razvijati svoje poslovanje u poslovnom prostoru jednog od akceleratora kroz iduće dvije godine, ističu iz te agencije.