PROJEKT U DOBA KORONE

Dnevnik Stanislava Habjana u formi kratkih dijaloga svakodnevno na društvenim mrežama Laube

22.04.2020 u 15:02

Bionic
Reading

Lauba - Kuća za ljude i umjetnost na svojim društvenim stranicama u vrijeme dok su im vrata zatvorena donosi svakodnevne objave u sklopu projekta 'Time & Ourselves_PostApoc dialogues', pokrenutog u suradnji s umjetnikom Stanislavom Habjanom

Riječ je o seriji kratkih dijaloga koje Habjan od 10. travnja svakodnevno objavljuje na Laubinom Facebooku i Instagramu, 'gradeći fikcionalni dnevnik, otvorenu priču neizvjesnog trajanja i završetka'.

'Mali ljudski razgovori, pisani u negativu, vođeni u mraku, u nedefiniranom prostoru bez svjetla koji simbolizira stanje koje sada dijelimo, jedna su od varijanti ogleda s iskušenjem koje nas povezuje na dosada nepojmljiv način', kažu iz Laube.

Po autorovim riječima, ideja svega je 'proživjeti ovo iskustvo s najviše moguće zadržanog zdravog duha, a to može omogućiti samo komunikacija i rad na njoj'.

Stvaralaštvo Stanislava Habjana obuhvaća pisanje, dizajn, likovnost, performans, multimediju. Autor je knjiga kratkih priča 'Nemoguća varijanta' (1984) i 'Greiner & Kropilak Interkonfidental' (s Borisom Greinerom, 1999).

Rad mu je uvršten u više antologija hrvatske kratke priče i novele, a djelujući unutar nekoliko autorskih grupacija objavljivao je, izlagao i nastupao u Hrvatskoj, Francuskoj, Sloveniji, Italiji, Danskoj, Njemačkoj, Indiji.

Dizajnirao je brojne vizualne identitete za domaće i međunarodne umjetničke projekte, filmske i glazbene festivale, izložbe i kazališne predstave, oblikovao plakate i kataloge za nastupe hrvatskih umjetnika na Venecijanskom bijenalu, plakati su mu uvršteni u Graphis poster books, bio je art direktor novina za kulturu Homo volans i glazbenog magazina Nomad.

Autor je ili koautor niza grafičkih mapa i slikovnica, te dobitnik više nagrada za prozu, za grafički dizajn i za autorski projekt.