kulturni vodič

Kultura se preselila na jug, no nema potrebe za očajem ako ostajete u Zagrebu

22.07.2024 u 14:06

Bionic
Reading

Ovog tjedna nudimo festivale u Šibeniku, Jelsi i Trilju te koncerte u Opatiji i Zagrebu

Ponedjeljak, Šibenik

Nastavljajući tradiciju suradnje s brojnim međunarodnim i regionalnim autorima, ovogodišnje izdanje Supertoona ugostit će preko 90 sudionika iz cijeloga svijeta, a oni će doprinijeti bogatom programu i popratnim aktivnostima tog festivala. U sklopu natjecateljskog programa, od 22. do 26. srpnja bit će prikazano više od 200 najnovijih i najuzbudljivijih kratkih animiranih filmova iz cijelog svijeta. Projekcije filmova održat će se na tri lokacije - u otvorenim kinima Mala loža, Gorica i Đardin. Osim filmskog, festival nudi bogat stripovski program u Galeriji sv. Krševana, a bit će izložena čak 33 stripa raspoređena u tri natjecateljske kategorije. Ulaz na sve programe je besplatan, a više detalja o programu ovogodišnjeg Supertoona možete naći na njegovoj službenoj stranici.

  • +6
Međunarodni festival stripa i animacije Supertoon Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ivan Buvinić

Srijeda, Jelsa

Festival Mudri brk iduću srijedu treći put otvara svoja vrata, a organizatori najavljuju još jednu godinu dobre muzike i sjajne atmosfere. Festival koji je od svog prvog izdanja fokusiran na domaću glazbu i ove godine publici priprema najbolja imena alternativne scene. Osim središnjeg glazbenog programa 26. i 27. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, organizatori za Mudri brk najavljuju kulturni i zabavni program na četiri lokacije. Ulaz na sva događanja je besplatan, osim za filmsku projekciju i vikend koncerte. IDEM, M.O.R.T., My Buddy Moose, Trophy Jump, Gracin, Zimizelen, Smrdljivi Martini, Reper iz sobe, Ki Klop i Petrikor bendovi su koji će najbolje od svoje glazbe predstaviti na jedinstvenoj jelšanskoj pozornici festivala Mudri brk. DJ program je i ove godine zanimljiv. DJ Svemir, ujedno najmlađi DJ u Hrvatskoj koji je svoju karijeru počeo upravo na prvom Mudrom brku, i ove će godine zasjati za DJ pultom. Osim njega, publika će na nekoliko lokacija imati priliku poslušati što nude DJ Borovich, Dasta, Čovjektruba i Mudri brk Soundsystem.

Izvor: Društvene mreže

Petak, Opatija

Grupa The Cult, britanski rock divovi, 26. srpnja stiže na opatijsku Ljetnu pozornicu u sklopu turneje '8424'. Jedan od najomiljenijih rock bendova ovih prostora u proteklih 40 godina i danas predvode neuništivi Ian Astbury i Billy Duffy. Njihovi najveći hitovi, poput 'She Sells Sanctuary', 'Love Removal Machine', 'Rain', 'Rise', 'Sweet Soul Sister', 'Spiritwalker', 'Brother Wolf, Sister Moon', 'Edie (Ciao Baby)', 'Fire Woman', 'In The Clouds', 'The Witch' i 'Wild Flower', te mnogi drugi rock klasici odjekivat će u Opatiji. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 47 eura, a na dan koncerta koštat će 50 eura.

Izvor: Društvene mreže

Subota, Trilj

Trilj, cetinski 'grad mostova', ponovno će biti domaćin jedinstvenog događanja posvećenog ekologiji i očuvanju okoliša. Od 26. do 28. srpnja u zelenoj oazi Dalmatinske zagore, nadomak Splita, održat će se drugo izdanje Trilj Eko Festivala, a on donosi spoj ekologije, održivosti i glazbe. Koncertni program festivala započet će u petak 26. srpnja, kada na pozornicu stižu Buđenje, Neno Belan & Fiumens i Denis & Denis. Subota 27. srpnja donosi nastupe bendova Rimljani Ite Doma, Buč Kesidi i Krankšvester. Festival će zaključiti nedjeljni program 28. srpnja uz nastupe TTM-a, Grše i Pekija. Ulaz je slobodan.

Izvor: Društvene mreže

Nedjelja, Vintage Industrial Bar

Metal legende Baroness vraćaju se u Zagreb, i to u Vintage Industrial Bar u nedjelju 28. srpnja, u sklopu turneje 'Sweet Oblivion'. Dosadašnji nastupi Baronessa dokazali su da su jedan od najjačih bendova žanra te da imaju veliku bazu fanova na ovim prostorima. Bend se vraća u klub u Savskoj koji su uoči prošlog samostalnog koncerta lako rasprodali, a predstavit će novi hvaljeni album 'Stone'. Cijena ulaznice je 27 eura, a ostane li ih, na dan koncerta za nju će trebati izdvojiti 30 eura.

Izvor: Društvene mreže