povodom 101. obljetnice osnivanja Republike Turkiye

Otvorena izložba slika i fotografija turskih i hrvatskih umjetnica

25.10.2024 u 16:04

Bionic
Reading

U Turskom kulturnom centru 'Yunus Emre' u Zagrebu svečano je otvorena izložba 'Izložba slika i fotografija turskih i hrvatskih žena', povodom 101. obljetnice osnivanja Republike Turkiye. Izložbu organizira Turski kulturni centar 'Yunus Emre' uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Turkiye u Hrvatskoj

Na otvorenju je nazočila veleposlanica Republike Turkiye u Hrvatskoj, Nurdan Erpulat Altuntas, a uvodnu riječ uputio je ravnatelj Fuat Korkmaz. Uz njih, izložbi su prisustvovali i predstavnici veleposlanstava Azerbejdžana, Katara, Bosne i Hercegovine i Švicarske. Korkmaz je naglasio značaj izložbe, ističući kako ona stvara mostove na kulturnom i umjetničkom planu te osnažuje prijateljstvo između dviju zemalja.

Izložba obuhvaća više od 50 radova koji prikazuju različite perspektive, osjećaje i priče hrvatskih i turskih umjetnica. Korkmaz je dodao da umjetnost djeluje kao univerzalni jezik koji nas sve spaja i pomiče granice.

Umjetnica Selnur Yelen istaknula je da je izložba proslava kreativnosti i umijeća samoizražavanja, te napomenula kako će 25% prihoda od izložbe biti donirano humanitarnoj zakladi za pomoć djeci s Downovim sindromom.

Kustosica izložbe, Aleksandra Saša Fabris, izrazila je zadovoljstvo što su umjetnice iz Hrvatske, Turske i drugih europskih zemalja okupile svoja djela na jednom mjestu.

Izložba je otvorena do 4. studenog i besplatna je za sve posjetitelje. Možete je posjetiti svakodnevno od 10:00 do 16:00 sati u Turskom kulturnom centru “Yunus Emre” u Zagrebu.