u razmaku od 20 godina

Poznati pisac Neil Gaiman optužen za seksualne napade na dvije žene

04.07.2024 u 10:27

Bionic
Reading

Poznatog pisca Neila Gaimana dvije su žene, obje u svojim dvadesetima za trajanja odnosa s piscem, zajednički optužile za seksualni napad

Između navodnih napada prošlo je dvadesetak godina, što je otkriveno u četiri epizode podcasta Tortoise. Gaiman je odbacio optužbe, ustvrdivši da je jedan od odnosa bio konsenzualan a da drugi nije postojao.

Obje su žene u podcastu ispričale da su bile u konsenzualnom odnosu s piscem u vrijeme kada su se dogodili napadi. Scarlett, koju je Gaiman zaposlio kao dadilju svom djetetu 2022. godine, tvrdi da ju je pisac prisilio na iznimno grubi seks, što je potkrijepila porukama koje joj je slao.

Druga, koja želi ostati anonimna, ispričala je da je upoznala pisca prilikom potpisivanja knjiga 2003. godine dok joj je bilo 18 godina. Njih su dvoje, tvrdi, započeli vezu dvije godine kasnije. Ona je tada imala 20, a pisac je imao 40 godina.

Gaiman je odbacio optužbe, ustvrdivši da je prvi odnos bio konsenzualan a da drugi nije postojao. Dodao je i da je novozelandskoj policiji ponudio pomoć u rješavanju prvog slučaja, no da su vlasti odbile taj pokušaj, što ga je uvjerilo da tvrdnja nema osnove.

Ubrzo nakon što je objavljena emisija, na društvenim mrežama je objavljen niz osuda prema takvom ponašanju voditelja podcasta, koje Gaimanovi obožavatelji optužuju za samopromociju.