NAJVEĆE KINO POD ZVIJEZDAMA

Predstavljen vizualni identitet 64. Pulskog filmskog festivala

08.03.2017 u 15:39

Bionic
Reading

U srijedu, 8. ožujka, u foajeu Kina Valli, održana je konferencija za medije povodom predstavljanja vizualnog identiteta ovogodišnjeg Filmskog festivala u Puli. Javnosti se obratila Nataša Šimunov, voditeljica odjela produkcije ovogodišnjeg festivala, ali i te autori kampanje za 2017. godinu Sean Poropat i Jelena Fiškuš.

'Rješenje polazište pronalazi u činjenici da je pulska Arena najveće kino pod zvijezdama u Hrvatskoj i samim time je doživljaj filma i emocija koje on prenosi intenzivniji, obzirom se dijeli s mnogobrojnom publikom, a filmovi gledaju na velikom ekranu. Točnije, ekranu veličine 19,10x8,90 m. Stoga su formati oglasnih površina odabrani kao alat koji korisniku direktno sugerira veličinu filmskog ekrana. U kampanji svaka oglasna površina tako prenosi tek fragment slike i komunicira nam koliko je puta površinu potrebno zamisliti većom kako bi se pojmila cjelovita slika te dostigla snaga i veličina filmskog ekrana u Areni. A što će se dogoditi kada se slika jednom otvori u potpunosti, a to je moguće dakako samo na ekranu u Areni, za to pričekajmo otvorenje samog festivala' – istaknuli su na konferenciji autori kampanje Sean Poropat i Jelena Fiškuš.

Predstavljen vizualni identitet 64. Pulskog filmskog festivala Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marušić/ PIXSELL

Nataša Šimunov izrazila je zadovoljstvo tradicionalnom suradnjom sa Studiom Sonda d.o.o., koja šestu godinu za redom osmišljava vizualni identitet Festivala. Hrvatski Telekom - Partner Festivala, već petnaestu godinu za redom prati i podržava Pulski filmski festival.

Pulski filmski festival i ove godine nastavio je veoma uspješnu dugoročnu suradnju s Pulaprometom. Prva primjena identiteta u javnosti započela je danas, putem informativnih ploča na autobusnim postajama i gradskih autobusa, kojim informacije o Festivalu putuju gradom. – istaknula je Šimunov.                    

Voditeljica produkcije iskoristila je priliku i pozvala sve goste, medije i publiku na ovogodišnji 64. Pulski filmski festival koji će se održati od 15. do 22. srpnja.