17. ožujka

'Ukrcajte' se na premijeru; 'Pustolovine baruna Münchausena' u Žar ptici; bit će i live stream

11.03.2021 u 13:37

Bionic
Reading

Zagrebačko Gradsko kazalište Žar ptica kao svoju novu premijeru najavljuje, u srijedu 17. ožujka, predstavu "Pustolovine baruna Münchausena" u režiji Aleksandra Švabića i glumačkoj izvedbi Marka Hergešića

Kako ističu iz Žar ptice, bit će to jedan sasvim drugačiji Münchausen, a ulogom slavnog lažljivog plemića Marko Hergešić obilježit će 10. godišnjicu profesionalnog rada u tome kazalištu.

"Zamislite jednog pustolova. Oplovio je sve znane i neznane zemlje, ukrotio divlje zvijeri, upoznao Svemir i Zemlju uzduž, poprijeko, iznutra, ovako, onako i naopako. Možete li zamisliti takvog čovjeka? Možete? A sad, zamislite da je njegov brod... ma, ne, samo malo. Ovako: zamislite da je on jedan obični tata i zove se vrlo obično, recimo...Marko. Dok radi, dok čisti, kuha i posprema, on mašta. Je l' i vi to često radite? Maštate dok radite nešto sasvim obično? Da?!", stoji u najavi.

Predstavu je režirao Aleksandar Švabić, kojem je to prva suradnja na predstavi za djecu. Autorica dramatizacije je Dunja Fajdić, a u autorskom su timu još i skladatelj Matija Antolić, kostimografkinja Dženisa Pecotić, te oblikovatelj rasvjete Goran Jurković.

"Ukrcavanje" na plovidbu predstave "Pustolovine baruna Münchausena" počinje u srijedu, 17. ožujka, u 19 sati. Svečanoj premijeri pored svega 80 gostiju u dvorani, zbog poštivanja epidemioloških mjera, moći će prisustvovati svi koji to žele i to u live streamu putem You tube kanala Žar ptice.