GASTRO NAGRADE

Argentinski kralj odrezaka okrunjen i kao najbolji restoran Latinske Amerike

12.01.2025 u 07:27

Bionic
Reading

Nagrade 50 najboljih restorana Latinske Amerike vratile su se u Rio de Janeiro koncem studenoga kako bi proslavile raznoliku kulinarsku kulturu regije. Održana u Nacionalnom povijesnom muzeju, ovogodišnja je svečanost okrunila argentinski restoran Don Julio Parrilla kao najbolji u Latinskoj Americi.

Novi laureat napredovao je s lanjskog trećeg mjesta i nadmašio Maido iz Perua, koji je zauzeo prvo mjesto 2023. godine (sada je drugi), kao i kolumbijski El Chato na trećem mjestu. Na globalnoj sceni, Don Julio drži 10. poziciju.

Međunarodno poznat po svojim goveđim odrescima na roštilju (parilla), Don Julio, koji vode sommelier Pablo Rivero i chef Guido Tassi, nalazi se u Buenos Airesu i kao cilj navodi uzdići parrillu, ključnu značajku argentinskih kulturnih korijena, do njezinog najvišeg izražaja kroz regenerativni uzgoj goveda.

Dva puta proglašen najboljim restoranom s odrescima na svijetu

Pablo Rivero restoran je naslijedio od svojih roditelja, djedova i baka, a nudi meso goveda aberdeen angus i hereford, hranjenih travom, uzgojenih po etičkim procesima i poštujući sve faze. Ta mu je predanost dva puta donijela titulu najboljeg restorana s odrescima na svijetu, koju mu je dodijelila međunarodna ljestvica 101 World's Best Steakhouses, kao i redovitu Michelinovu zvjezdicu i Michelinovu zelenu zvjezdicu, kao priznanje za njegov održivi pristup. Restoran se također može pohvaliti vrhunskim vinskim podrumom s više od 14.000 lokalnih etiketa. Drugi lokal grupacije, El Preferido, koji je specijaliziran za suvremenu porteño kuhinju, također je dospio na glavnu listu 50 najboljih Latinske Amerike, osiguravši 31. mjesto.

No, vrhunac večeri bio je debi TUJU-a, koji je u svojoj prvoj godini na listi osigurao 16. mjesto, kao i nagradu Gin Mare Art of Hospitality za pružanje 'uzvišenog i impresivnog gastronomskog iskustva'. Restoran redefinira gostoprimstvo kroz multikulturalnu bit São Paula, koja se ogleda u njegovoj visoko profinjenoj i avangardnoj sezonskoj kuhinji. Chef Ivan Ralston ponovno je otvorio taj restoran nakon dvije godine istraživanja raznličitih brazilskih bioma, s posebnim fokusom na državu São Paulo.

Cijelu listu najboljih restorana Latinske Amerike možete naći na službenoj stranici.