Ako želite zakoračiti u vatreni svijet Burnt Endsa, jednog od najslavnijih restorana u Singapuru, kroz impresivnu pripovijest u prvom licu iz pera poznatog chefa Davea Pynta, ovo je knjiga za vas. 'Burnt Ends: What is modern BBQ? Whatever the f*ck I want it to be' više je od kulinarskog vodiča, nudi intimno putovanje u srce i dušu modernog BBQ restorana.
U ovom zadivljujućem izdanju chef Pynt slavi umijeće kuhanja s vatrom, ugljenom i dimom. 'Moderni roštilj znači da je sve dozvoljeno – bez tradicije, bez povijesti, bez granica. Kuhamo što god želimo, samo da je ukusno', tvrdi Dave. Od prepoznatljivih jela do inovativnih tehnika, on otkriva tajne iza svojih odvažnih okusa i kreativnog stila kuhanja, pružajući nadahnuće kako iskusnim majstorima roštilja, tako i hobističkim kuharima željnim istraživanja čari kuhanja na živoj vatri.
Međutim, ova knjiga nije samo o hrani. Također priča i o ljudima, doživljajima i iskustvima koji Burnt Ends čine tako posebnima. Kroz pripovijest Davea Pynta, u suradnji s australskim piscem o hrani i putopiscem Maxom Veenhuyzenom, čitatelj kreće na putovanje kroz njegova osobna iskustva - od ranih inspiracija i kulinarskih avantura do stvaranja i evolucije jednog od najboljih svjetskih restorana. Burnt Ends izgrađen je na filozofiji da su ljudi najvrjedniji resurs u ugostiteljstvu, a Pynt odaje počast i ekipi iza kulisa - od kuhinjskog osoblja i osoblja u sali restorana do arhitekata i financijera koji su pomogli ostvariti njegovu viziju.
Dave Pynt je chef-vlasnik Burnt Ends Hospitality Group, koja uključuje Burnt Ends i Meatsmith s Michelinovim zvjezdicama u Singapuru i Jakarti, kao i The Ledge Davea Pynta na Maldivima. Na Pyntov kulinarski stil duboko je utjecalo njegovo usavršavanje koje je započelo na učilištu TAFE u Perthu i uključivalo formativna iskustva u kultnom restoranu Asador Etxebarri u španjolskoj Baskiji.
Njegov pristup naglašava čaroliju kuhanja na drvu i vjeruje u stvaranje zabavnog, interaktivnog iskustva objedovanja, gdje gosti mogu promatrati proces kuhanja. Ova filozofija, u kombinaciji s njegovom predanošću visokokvalitetnim namirnicama i inovativnim tehnikama, postavila je Burnt Ends kao lidera u modernoj kuhinji s roštiljem. Restoran je dobio brojna priznanja, uključujući nagradu Chef's Choice od 50 najboljih restorana u Aziji 2017. i trenutno zauzima 15. mjesto na toj listi.
Uz zapanjujuću fotografiju Per-Andersa Jörgensena, knjiga 'Burnt Ends' bilježi živopisnu energiju restorana, odvodeći čitatelje iza kulisa u srce lokala. Svaka stranica pulsira živom atmosferom otvorene kuhinje, toplinom plamena i umijećem iza svakog tanjura.
Ako ste ljubitelj hrane, ljubitelj roštilja i fascinirani svijetom ugostiteljstva, kuharica 'Burnt Ends' mora se naći u vašoj biblioteci. To nije samo knjiga o restoranu - to je slavlje hrane, vatre i snage zajednice koja sve to spaja. Zaronite u svijet kuhara Davea Pynta i otkrijte što Burnt Ends čini tako jedinstvenim i nezaboravnim doživljajem.