Na brudet, s krumpirima, na mornarski iz pećnice, okruglice od bakalara, bakalar s kozicama, gregada od bakalara, pohani bakalar… puno je načina na koje možemo pripremiti bakalar. Ovo je jedan koji ćete obožavati
Badnjak je jednostavno nezamisliv bez bakalara, a ako nemate vremena namakati ga tri dana pred Badnjak najbolje je kupiti zaleđene filete bakalara, odmrznu ti ih u hladnoj vodi nekoliko puta mijenjajući vodu i, nakon što ga posušite, pripremite ga po savjetima Marija Šepaka, vlasnika kućice Santa's House na Slatkom Zrinjevcu, koji otkriva kako bakalar pripremiti na što bolji i lakši način.
Potrebni sastojci:
- očišćeni suhi bakalar
- krumpir
- češnjak
- peršin
- maslinovo ulje
- vino
- sol i papar
Priprema:
U lonac slažite red krumpira, red bakalara, češnjak, peršin i tako redom sve dok ne potrošite sastojke
Nakon toga dodajte vino i vodu, tako da tekućina prekrije namirnice.
Kuhajte na laganoj vatri dok ne omekša.