Ovo je božanstvena torta koju uopće nije teško napraviti i čak se ni ne peče. Najteža stvar u cijelom procesu pripreme je to što je morate ostaviti u hladnjaku preko noći i tek tada možete uživati u slatkim zalogajima
Za podlogu:
400 g petit ili sličnih keksa
125 g maslaca, rastopljenog
Krema:
300 ml vrhnja za šlag
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
500 g punomasnog sira, na sobnoj temperaturi
1/2 šalice šećera za glazuru, u prahu
5 kuglica Ferrero Rocher, narezati na komadiće
Glazura:
4 žlice Nutelle
sjeckani lješnjaci
kuglice Ferrero Rocher za ukras
Priprema
Usitnjene kekse ubacite u blender pa dobro izmiksajte. Zatim dodajte otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte i utisnite u okrugli kalup. Stavite u hladnjak dok radite ostalo. Vrhnje i vaniliju istucite u zdjeli, a zatim po malo dodajte sir i šećer u prahu. Na samom kraju ubacite komadiće čokolade te još jednom lagano promiješajte.
Sada dobivenu kremu žlicom raspodijelite po kalupu, stavite preko foliju i ostavite odstoji minimalno šest sati u hladnjaku. Najbolje bi bilo da odstoji preko noći.
Nakon toga u tavi otopite Nutellu. Pustite je da se malo ohladi pa prelijte po torti. Dodajte sjeckane lješnjake i ukrasite s nekoliko kuglica Ferrero Rocher. Ostavite sat vremena u hladnjaku pa servirajte.