U Njemačkoj 'flädlesuppe', u Austriji 'frittatensuppe', u Italiji 'consomme celestina'... Svi ti nazivi znače samo jedno; ukusna bistra juha s rezancima od palačinke. Ako ste bili na skijanju u alpskim zemljama, lako je moguće da ste je već probali. Ako ne, svakako biste trebali - priprema je brza i jednostavna
Potrebni sastojci:
3 jaja
40 g maslaca
200 ml mlijeka
80 g brašna
1 žličica sjeckanog peršina
1 l bistre povrtne juhe
muškatni oraščić
ulje
sol
Priprema:
U zdjelu razbijemo jaja, dodamo otopljeni maslac, mlijeko, brašno, prstohvat muškatnog oraščića, sjeckani peršin, prstohvat soli te sve zajedno izmiješamo u rijetko i glatko tijesto.
U tavi, na nekoliko kapi vrućeg ulja, ispečemo tanke palačinke. Gotove palačinke ostavimo da se ohlade te jednu po jednu savijemo i narežemo na rezance.
Rezance palačinki rasporedimo u tanjure, prelijemo vrelom povrtnom juhom i posipamo sjeckanim peršinom.
Recept je preuuzet sa stranice crochef.hr