Malo jagoda, šlaga i keksića i vrelo brzo dobit ćete ukusan brzi kolač koji možete složiti u čaše pa imati simpatičan desert za goste
Sastojci:
1/2 kg jagoda
1/2 l vrhnja za šlag
1/2 kg mascarponea
2 žumanjka (može i bez jaja)
1 vanilin šećer
1 žličica ribane korice naranče
250 g keksan petit beure
100 g otopljenog margarina (može i bez njega, ali onda su keksi sipkiji)
Priprema
Umutiti slatko vrhnje i kad je šlag skoro gotov, ubaciti koricu naranče, vanilin šećer, dva žumanjka i mascarpone.
U drugoj posudi izmrviti kekse i umiješati u njih otopljeni margarin. Očistiti i narezati jagode.
Kada je prva smjesa gotova, u veliku staklenu zdjelu na dno posuti smjesu keksa i margarina, zatim slagati jagode pa prekriti prvom smjesom. Slaganje keksa, jagoda i kreme slagati dok imamo sastojaka.
Ovo može efektno izgledati i u visokim čašama za sladoled, posluženo kao posebne porcije. Kada je sve složeno, staviti u hladnjak na nekoliko sati. Recept za Gitin kolač poslala nam je čitateljica Ivana Varjačić.
Ako imate svoj omiljeni recept za brze kolače, šaljite ih i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.