SLATKI ZALOGAJI

Gotova za pola sata: Recept za sočnu tortu od čokolade i mirisnih klementina

31.01.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Priželjkujete nešto, slatko, mirisno sočno, a da opet nije nezdravo? Torta od badema, čokolade i klementina razbudit će okusne pupoljke i utažiti želju za slatkim

Ovu jednostavnu tortu pripremit ćete u tren oka, a slatki zalogaji sastoje se od zdravih namirnica: tamne čokolade, bademovog brašna, organskih mandarina (ili naranči), smeđeg šećera i maslinovog ulja. Da, dobro ste pročitali - maslinovog ulja koje se savršeno uklapa u ovu slatku deliciju.

Potrebni sastojci (za kalup promjera 20 cm)

  • 3 jaja sobne temperature
  • 100 g smeđeg šećera
  • 120 g tamne čokolade
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sok i korica jedne veće organske klementine
  • 200 g bademovog brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu za posipanje po želji

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Istucite jaja sa šećerom dok smjesa ne postane kremasta i blijedožuta.

Otopite čokoladu na pari i dodajte joj maslinovo ulje, sok od klementine i naribanu koricu. Dobro izmiješajte smjesu i dodajte je istučenim jajima te sve dobro izmiješajte.

Bademovo brašno izmiješajte s praškom za pecivo i prstohvatom soli te nježno umiješajte u smjesu s jajima i čokoladom.

U prethodno namašćen i pobrašnjen kalup izlijte smjesu i pecite oko 25 minuta ili dok torta ne bude suha i hrskava po površini, a još uvijek vlažna i sočna iznutra.

Kad se torta ohladi ukrasite je po želji šećerom u prahu i poslužite.