Priželjkujete nešto, slatko, mirisno sočno, a da opet nije nezdravo? Torta od badema, čokolade i klementina razbudit će okusne pupoljke i utažiti želju za slatkim
Ovu jednostavnu tortu pripremit ćete u tren oka, a slatki zalogaji sastoje se od zdravih namirnica: tamne čokolade, bademovog brašna, organskih mandarina (ili naranči), smeđeg šećera i maslinovog ulja. Da, dobro ste pročitali - maslinovog ulja koje se savršeno uklapa u ovu slatku deliciju.
Potrebni sastojci (za kalup promjera 20 cm)
- 3 jaja sobne temperature
- 100 g smeđeg šećera
- 120 g tamne čokolade
- 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sok i korica jedne veće organske klementine
- 200 g bademovog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
- prstohvat soli
- šećer u prahu za posipanje po želji
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Istucite jaja sa šećerom dok smjesa ne postane kremasta i blijedožuta.
Otopite čokoladu na pari i dodajte joj maslinovo ulje, sok od klementine i naribanu koricu. Dobro izmiješajte smjesu i dodajte je istučenim jajima te sve dobro izmiješajte.
Bademovo brašno izmiješajte s praškom za pecivo i prstohvatom soli te nježno umiješajte u smjesu s jajima i čokoladom.
U prethodno namašćen i pobrašnjen kalup izlijte smjesu i pecite oko 25 minuta ili dok torta ne bude suha i hrskava po površini, a još uvijek vlažna i sočna iznutra.
Kad se torta ohladi ukrasite je po želji šećerom u prahu i poslužite.