RECEPT

Janjetina kao ispod peke

27.05.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Janjetina ispod peke jedno je od najboljih tradicionalnih jela našeg podneblja. Srećom, da bismo pripremili to jelo ne moramo imati tradicionalnu peku i pokrivati je žarom. Naša obična kućna pećnica odradit će sasvim dobro taj posao

Potrebni sastojci:

1,2 kg janjećih prsa
1,2 kg krumpira
2 mrkve
1 glavica luka
1/2 korijena celera
3 češnja češnjaka
1 dl bijelog vina
ružmarin
slatka mljevena paprika
ulje
sol i papar

Priprema:

Janjeća prsa narežemo na jednake komade, premjestimo u zdjelu, začinimo mljevenom crvenom paprikom, solju, paprom, protisnutim češnjakom, listićima ružmarina i prelijemo s malo ulja.

Sve zajedno dobro izmiješamo i složimo na dno vatrostalne posude.

Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo narezan krumpir, luk, mrkvu i celer.

Začinjenim povrćem prekrijemo meso i podlijemo bijelim vinom. Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, otprilike pola sata.

Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo u pećnici još 40-ak minuta.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.