Janjetina ispod peke jedno je od najboljih tradicionalnih jela našeg podneblja. Srećom, da bismo pripremili to jelo ne moramo imati tradicionalnu peku i pokrivati je žarom. Naša obična kućna pećnica odradit će sasvim dobro taj posao
Potrebni sastojci:
1,2 kg janjećih prsa
1,2 kg krumpira
2 mrkve
1 glavica luka
1/2 korijena celera
3 češnja češnjaka
1 dl bijelog vina
ružmarin
slatka mljevena paprika
ulje
sol i papar
Priprema:
Janjeća prsa narežemo na jednake komade, premjestimo u zdjelu, začinimo mljevenom crvenom paprikom, solju, paprom, protisnutim češnjakom, listićima ružmarina i prelijemo s malo ulja.
Sve zajedno dobro izmiješamo i složimo na dno vatrostalne posude.
Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo narezan krumpir, luk, mrkvu i celer.
Začinjenim povrćem prekrijemo meso i podlijemo bijelim vinom. Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, otprilike pola sata.
Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo u pećnici još 40-ak minuta.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.