OBRNUTI BALAYAGE

Jednim potezom briše godine: Ovaj način nijansiranja kose idealan je za prikrivanje sijedih

04.07.2024 u 09:46

Bionic
Reading

Balayage tehnike nijansiranja godinama su na vrhu popularnosti, a tzv. obrnuti balayage jako laska damama iznad 60

Obrnuti balayage pramenovi uspješno kamufliraju sijedu kosu, nisu teški za održavanje i daju poseban sjaj i bujnost kosi.

Ovo je i najbolji način za prirodnu integraciju sijede kose i dodavanje volumena, a briše godine jednim potezom. Osim toga, uklapa se i u aktualne trendove koji ističu sijedu kosu i prihvaćaju prirodan izgled kao što to sjajno pokazuju Andie MacDowell, Helen Mirren, Grece Ghanem, Jane Fonda...

Prijelaz s tamne kose na bijelu ili sivu kosu može se izvesti i integrirajući sijede pramenove u postojeću boju umjesto da je potpuno prekrijete, piše španjolski InStyle.

Naomi Watts Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

U čemu je zapravo razlika između balayagea i obrnutog balayagea?

Balayage je tehnika u kojoj se kosa postupno posvjetljuje od korijena do vrhova s tamnijim korijenom i svjetlijim vrhovima. U ovom slučaju prijelaz se vrši obrnuto. Mª José Llata, poznati španjolski frizer objasnio je i kako se izvodi ova tehnika nijansiranja:

'Obrnuti balayage sastoji se od nanošenja tamnije boje na vrhove i sredinu kose, dok se korijen ostavlja u svjetlijem ili prirodnom tonu. Ova tehnika je posebno učinkovita za skrivanje sijede kose jer omogućuje da korijeni, gdje se pojavljuju sijede vlasi, ostanu svjetliji, integrirajući ih na suptilan i manje očit način s ostatkom kose', kaže Llata.

JULIANNE MOORE

U sivom odijelu i najpoželjnijoj obući crvenokosa glumica osvaja nevjerojatnim stilom

Pogledaj galeriju

Ova tehnika bojanja, koja među svojim sljedbenicama uključuje i Juliane Moore, Naomi Watts i Diane Lane, idealna je za svakoga tko želi prirodno prikriti sijedu kosu, bez potrebe za bojanjem.

Osim toga, idealan je za one koji razmišljaju o ostavljanju svoje prirodne sijede kose, ali žele napraviti suptilniji i progresivniji prijelaz. Frizer objašnjava i kako je ovakav stil popularan u kosi u kojoj ima više sijedih vlasi koje ne želimo pokriti, već da se sijedi pramenovi uklope na prirodniji način. Prirodnost je glavna prednost obrnutog balayagea, a potrebno je i vrlo malo za održavanje jer ne zahtijeva čest update bojanjem.

Također, tamniji pramenovi dodaju dimenziju kosi i daju joj sofisticiran i moderan završetak.

S druge strane, to je tehnika koja se savršeno prilagođava bilo kojoj vrsti kose i teksture, iako najbolje izgleda na kovrčavoj ili valovitoj kosi jer uvijanje kose samo po sebi integrira sijedu kosu s ostatkom kose.

Nedostaci obrnutog balayagea

Kao i sve, obrnuti balayage također može imati svoje nedostatke. Mª José Llata ​​​​ističe i da se nikako ne odvažimo sami eksperimentirati jer ova tehnika zahtijeva preciznost i veliku vještinu kako bi prijelaz boje iz svijetlog u tamno bio prirodan i elegantan, jer ako je kontrast previše izražen, učinak neće biti laskav - dapače.

  • +5
Sarah Jessica Parker ne srami se svojih sijedih pramenova Izvor: Profimedia / Autor: Zelig Shaul / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Što se tiče njege kose, nikako nemojte zaboraviti na ciljane proizvode za očuvanje boje, ali i zaštitu od visokih temperatura.

Savjet za kraj: Obrnuti balayage nije jedina tehnika bojanja koja vam omogućuje da integrirate sijedu kosu, zakamuflirate je i kažete zbogom klasičnom farbanju.

Druga dva najpopularnija načina su:

Pramenovi u obliku riblje kosti: sastoji se od stvaranja finih pramenova u različitim hladnim i toplim tonovima koji se kreću od osnovnog tona do sijede kose, kako bi se integrirali na mekan i prirodan način. Još jedna karakteristika je da su raspoređeni po kosi bez pravilnog uzorka, oponašajući samu prirodu sijede kose.

Babylight pramenovi: Kroz ovo vrlo popularno nijansiranje također možemo integrirati sijedu kosu u kosu na prirodan način nanošenjem, na primjer, pepeljasto plave ili biserno plave boje, savjetuje Mª José Llata.