ZA MANJE OD MINUTE

Kako na brzaka oživjeti stari kruh

03.07.2015 u 19:17

Bionic
Reading

Ima li što bolje od svježeg, mirisnog, još toplog kruha? No kruh star nekoliko dana je sasvim druga priča. Međutim, postoji rješenje za trenutke kad ogladnite, a u kući imate samo komad starog kruha. Možete ga na brzinu oživjeti pomoću ovog jednostavnog trika

Za najbržu i najjednostavniju 'reanimaciju' starog kruha potrebni su vam samo mokri papirnati ručnik (ocijeđen) i mikrovalna pećnica ili obična pećnica ako se radi o većem komadu kruha.

Papirnati ručnik namočite kako bi bio vlažan i zamotajte kruh u njega. Tako zamotan kruh stavite na tanjur i ubacite u mikrovalnu pećnicu te ga zagrijte na 10 sekundi.

Izvadite ga i uživajte u ponovo mekanom i toplom kruhu.

Ako imate cijelu štrucu kruha, poput baguetta ili francuza, koji je izgubio svježinu, preskočite korištenje papirnatog ručnika. Štrucu samo lagano poprskajte vodom ispod slavine i stavite je u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva nekih 5-7 minuta.

Izvadite i uživajte u ponovo toplom, hrskavom i mirisnom kruhu.