Proljeće nam nosi sve veći izbor voća i povrća, a ako trebate recept za brzinsku slasticu, probajte galette s voćem
Voće je zdravo i slatko, a ako mu dodate lisnato tijesto koje možete kupiti u svakoj trgovini, začas imate ukusne galette. Recept predlažu blogeri sa stranice gimme some oven. Priprema traje tek nekoliko minuta, a dok se desert peče, taman stignete skuhati kavu i uživati u sunčanom poslijepodnevu.
Sastojci:
gotovo lisnato tijesto
2 žlice šećera i još malo za posipanje po kolaču
1 žlica škrobnog brašna
1 veliko jaje
2 do 3 komada svježeg voća narezanog na komadiće
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijevih. Lisnato tijesto razvaljajte i podijelite u više manjih komada.
U zdjeli pomiješajte narezano voće, šećer i brašno. Ocijedite višak soka, ako ga ima puno, jer će ga se još stvoriti tijekom pečenja. Voće stavite na sredinu tijesta, a rubove presavijte dok ne dobijete okrugli oblik. Zatim istucite jaje i premažite rubove tijesta te malo posipajte šećerom.
Pecite od 12 do 15 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Prije posluživanja pustite da se malo ohladi.