Chanel No.5

Margot Robbie i Jacob Elordi zamalo su postali ljubavnici zbog ovog videa

15.10.2024 u 12:30

Bionic
Reading

Margot Robbie i Jacob Elordi imaju vodeće uloge u novoj Chanel No.5 kampanji. U videu koji je režirao Luca Guadagnino uz glazbenu podlogu Daft Punka, ova reklama je – opijajuća

Chanel je objavio da su Margot Robbie i Jacob Elordi nova zaštitna lica Chanela No.5 s novim videom kampanje kojeg potpisuje talijanski redatelj Luca Guadagnini.

'See You at 5'

Snimljen u Kaliforniji i nazvan 'See You at 5' (Vidimo se u 5), video prikazuje Margot i Jacoba uhvaćene u napetom romantičnom, a u pozadini je zalazeće kalifornijsko sunce iznad Big Sura.

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Narativni dio videa 'See You at 5' počinje tako što producentica zvijezda filma Barbie šalje poruku Elordiju (koji je poznat po uspješnim ulogama u Saltburnu i Priscilli) pozivajući ga da se nađu u 5 sati. Robbie nanosi malo Chanela br. 5 na vrat, prije nego što oboje uskoče u svoje prijevozno sredstvo – srebrni sportski auto i motocikl – i krenu jedno prema drugom.

No, zabuna o dogovorenoj lokaciji znači da do rendezvousa neće ni doći, a video završava s ritmičkom anticipacijom dok se Robbie bezbrižno kupa u moru.

'Nošenje parfema može stvoriti raspoloženje i ono također ostaje dugo', kaže ona za Wallpaper. 'Netko može izaći iz sobe, a parfem još uvijek nekako ostaje tamo.'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kultni miris

Inače, Chanel No.5 napravio je za Coco Chanel 'nos' Ernest Beaux 1921. godine i nedvojbeno je najlegendarniji parfem na svijetu. Svaka kampanja koja prati miris smatra se filmskim umjetničkim djelom za sebe. Guadagnino se ovim videom pridružuje osobama kao što je Baz Luhrmann, kojeg je Karl Lagerfeld 2004. odabrao da stvori No. 5 film s Nicole Kidman u glavnoj ulozi, nakon čega slijedi film 'The One That I Want' s Gisele Bündchen deset godina kasnije.

Lagerfeld je također radio s Lucom Bessonom za kratki film Le Loup iz 1998., gdje model Estella Warren – odjevena kao Crvenkapica – ima nezaboravan susret s vukom. Ridley Scott bio je redatelj odgovoran za Chanel No.5 kampanju Monuments iz 1986., koja se spominje i u 'See You at 5'.

Snimanje reklame za Chanel No.5 Izvor: Profimedia / Autor: RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Naime, Scott je snimio francusku glumicu Carole Bouquet kako putuje američkom pustinjom u istom crvenom odijelu sa suknjom koje sada nosi Margot Robbi.

Glazbena pozadina

'Luca Guadagnino režirao je 'See You at 5' u 35 mm, kako bi bolje otkrio zrno kože, drhtanje prvog spoja koji vibrira između žene i predmeta njezine želje,' kaže Chanel u izjavi.

Prikladno zvučno praćen Daft Punkovim hitom Veridis Quo (sam naziv pjesme poigrava se s latinskom frazom quo vadis što u prijevodu znači 'kamo ideš?'), u ukupnom trajanju od 140 sekundi, 'See You at 5' je 'film neviđene duljine' za Chanel No.5 kampanju.