Jedan od najinovativnijih slastičara današnjice, Gianluce Fusta, pripremat će slastice u društvu mlade i darovite Tee Mamut
Kreacije Gianluce Fusta mijenjaju svoj izgled svakih nekoliko mjeseci jer ih on uvijek iznova usklađuje s berbom najkvalitetnijeg kakaa. Ovo je samo jedan od primjera kako ovaj slastičar radi i živi u sinergiji sa svojom omiljenom namirnicom jer ona je ključ za otvaranje riznice najfinijih okusa.
Njegov kulinarski put prožet je velikim uspjesima i stalnim učenjem od najvećih majstora slastičarskog zanata.
U njegovoj se zbirci nalazi čak 400 kuharica, no pored njih sredstvo njegovog profesionalnog razvoja bila su putovanja. Od Srednjeg istoka do Kine, Fusto širi svoje horizonte, upija okuse i razvija svoj veliki hobi, fotografiju.
Njegova je filozofija jasna: 'Sjeme kakaovca kao sirovina je temelj svega. Ono što sam naučio pomaže mi da kombiniram, igram se, zabavljam i što je najvažnije svojim slasticama pobuđujem tuđe emocije. Vrijeme u kojem živimo kao stvoreno je za eksperimentiranje, kreativno kulinarstvo i sjajne sirovine!'.
Nadolazeći 2. hrvatski festival hrane i vina obilovat će između ostalog i brojnim slastičarskim delicijama iz radionica najpoznatijih domaćih i svjetskih slastičara. Jedan od njih je i Gianluca Fusto koji će u društvu naše Tee Mamut u subotu u 14.15 sati svoje znanje i vještine prezentirati u choco showu. Posjetitelji ovog slatkog showa moći će kušati poznati desert zanimljivog naziva 'pijesak', koji krije u sebi ganache od čokolade i karamela, keks od maslaca, žele od naranče te hrskave čoko kuglice.