CIJENA SITNICA

Najpoželjnije klompe na modnoj sceni nikada nisu izgledale ovako luksuzno

01.08.2024 u 09:34

Bionic
Reading

Od nekoć skromnog modela obuće obožavanog zbog ortopedskih kvaliteta, klompe Boston njemačkog brenda Birkenstock postale su ogroman hit na street style sceni, a sada su dobile svoju najluksuzniju verziju

Otkako su 2020. godine ‘oživljene’ kroz suradnju s popularnim streetwear brendom Stussy, klompe Boston s potpisom brenda Birkenstock uživaju ogromnu popularnost na modnoj sceni.

Mokasinke bez leđa, kako ih brojni nazivaju, pojavile su se na Lystovoj listi najpopularnijih proizvoda pet puta zaredom, što dovoljno govori u prilog njihovoj poželjnosti.

Osim navedenog, tu si prodajne brojke, ali i stajlinzi vodećih predvodnica trendova u kojima klompe Boston brenda Birkenstock imaju glavnu ulogu iz sezone u sezonu.

Obožavane klompe nikada nisu izgledale luksuznije

The Shoe Surgeon, pravim imenom Dominic Chambrone, dizajner je koji stoji iza nekih od najskupljih modela tenisica, kao što je verzija Air Jordan 1 brenda Nike i modne kuće Dior stvorena od krokodilske i pitonove kože, vrijedna 15 tisuća dolara. Chambrone sada je bacio oko na Birkenstockove obožavane klompe, učinivši ih nečuveno luksuznima.

Kao u slučaju skupocjene verzije tenisica Air Jordan 1, Birkenstockove klompe Boston u režiji 'Kirurga za cipele' stvorene su pitonove kože podstavljene plišanom prozračnom mrežicom.

Korištenje luksuznih tkanina glavni je razlog kojim dizajner opravdava visoku maloprodajnu cijenu. Njegova verzija legendarnih klompi tako iznosi nešto manje od 1400 eura, odnosno deset puta skuplje standarnog para Boston klompi stvorenih od brušene kože.

Dostupne u plavoj, crvenoj, bijeloj i crnoj boji, odabrane su za proslavu Olimpijskih igara u Parizu koje su upravo počele.

Shoe Surgeon, međutim, nedavno se našao na udaru Nikea zbog svoje lukusuzne linije tenisica. Američki sportski div tuži ga za 60 milijuna dolara, no nada se da će Birkenstockov odgovor na luksuzno izdanje njegovih klompi biti pozitivniji - imitacija je ipak najiskreniji oblik laskanja.

  • +9
Poznati nose Birkenstock sandale Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia