Restoran Les Ponts jučer je ponovo oduševio svojim kreativnim rješenjem i inovativnim pristupom, poklanjajući za svoj prvi rođendan najcjenjenijim hrvatskim medijskim kućama jedinstvenu francusku večeru i okuse koji ostavljaju bez daha
Kako to obično biva, najbolji idu uz najbolje, pa je domaćin, ali i glavni chef večeri bio Jean Marc Tachet, renomirani francuski kuhar, koji je ponovno oduševio, stvarajući od namirnica prava mala remek-djela.
Les Ponts je kroz godinu svoga rada sve svoje posjetitelje navikao na vrhunsku uslugu, prepoznatljiva francuska jela, iskačući iz uobičajenih normi i uvijek nudeći više. Upravo to bio je i motiv večere na kojoj je chef Tachet na stol iznosio vrhunske delicije.
Započeo je poširanim jajem u kremi od šampinjona, nastavio terinom od pačje jetre sa želeom od cikle, pripremio i chutney od jabuke i prepečenac s češnjakom, a zatim su slijedili zapečeni puževi burgnon u lisnatom tijestu i sorbeto od bazge. Poslužio je pačja prsa u umaku od naranče s pariškim njokima, pjenicom od naranče, kandiranom narančom i hrskavom rikolom. Desert je ponudio varijacije jagoda u nevjerojatno ukusnim oblicima, a kako to obično biva, svaki slijed pratilo je vrhunsko vino spajajući okuse i arome u savršenu cjelinu.
Gosti su također imali priliku u posebnoj zaštitnoj odjeći obići kuhinju restorana Les Ponts, vidjeti specijalne komore u kojima se spremaju najbolja francuska jela i biti dio stvaranja večere. Les Ponts je i ovom večerom dokazao da spada u sam vrh hrvatske kulinarske ponude, uvijek donoseći neke nove ideje, jedinstvene recepture, te da na neponovljiv način obogaćuje gastronomsku kartu Hrvatske.