Ako ne znate što skuhati za ručak, naš današnji prijedlog su zapečeni cannelloni punjeni mljevenim mesom i sirom. Ovo slasno talijansko jelo oduševit će vas svojim okusom, a obzirom na to da je riječ o vrlo kaloričnom i zasitnom obroku, predlažemo da cannellone poslužite s velikom zdjelom zelene salate. Recept je vrlo jednostavan za pripremu. Ako znate spremiti umak za bolonjez, s lakoćom ćete svladati i ovo jelo u kojem će zasigurno uživati cijela obitelj
Zapečeni cannelloni
Sastojci
- manja glavica luka
- 600 g mljevene govedine
- 200 ml pasirane rajčice
- 100 ml vode
- žličica soli
- 250 g gaude ili edamera
- 250 g cannellona
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g mozzarelle
Priprema
1. Na ulju podinstajte sitno sjeckani luk. Kad poprimi lijepu žutu boju, dodajte mljeveno meso i posolite.
2. Sve dobro promiješajte, a nakon 15 minuta dodajte pasiranu rajčicu i vodu. Poklopite i pustite da se krčka na vatri još 10 minuta.
3. Dodajte 200 ml vrhnja za kuhanje i polovicu naribanog sira pa kuhajte još pet minuta.
4. Posudu za pečenje podmažite uljem pa ga premažite s malo vrhnja za kuhanje. Sirove cannellone napunite smjesom te ih poredajte dužinom cijele posude.
5. Ostatak smjese prelijte preko cannellona, a potom i ostatak vrhnja za kuhanje. Posipajte po vrhu ostatak naribanog sira i mozzarellu.
6. Cannellone prekrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C. Nakon 35 minuta pečenja izvadite jelo iz pećnice, skinite foliju i vratite u pećnicu na 10 minuta.
U slast!