Ako ne znate što napraviti s ostatkom kuhane ili pečene piletine od ručka, imamo vrlo ukusno rješenje za obrok oko kojeg nećete potrošiti puno vremena
Riječ je o zdravom i finom obroku koji možete poslužiti i kao užinu ili za večeru, a vrlo lako se priprema.
Ovisno o ukusima, poigrajte se s namirnicama koje imate u hladnjaku ili smočnici. Možete iskoristiti i povrće ovisno o sezoni poput npr. zelene salate, cherry rajčica, paprika, mrkve, krastavaca ili npr. slatkog kukuruza.
Sastojci:
Ostaci kuhane ili pečene piletine narezane na kockice
Povrće poput zelene salate, ljubičastog kupusa, mrkve, paprika...
Slanina
Tvrdi sir
Stari kruh
Umak po izboru
Priprema:
Stari kruh, pancetu ili slaninu isjecite na sitne kockice. Na vreloj tavi na vrlo malo ulja ( 1-2 žlice) prepržite slaninu da bude hrskava i dobije rumenu boju. Izvadite slaninu tako da masnoća ostane u tavi. Na ostatku masnoće ispržite kockice kruha dok ne postanu hrskave. Izribajte mrkvu i tvrdi sir, a povrće izrežite. Sve pomiješajte i sa strane poslužite umak. Dobar tek.