ČESTA POJAVA

Nerviraju vas žute mrlje od dezodoransa? Evo kako ih učinkovito ukloniti s odjeće

08.07.2024 u 12:07

Bionic
Reading

Dezodorans ima nesretnu tendenciju da ostavlja žute ili bijele tragove na našoj odjeći. Iako ih se teško riješiti jednostavnim pranjem u perilici, ovih nekoliko savjeta učinit će da zauvijek nestanu

Kako ukloniti mrlje od dezodoransa s bijele ili šarene odjeće?

Soda bikarbona i bijeli ocat

Za uklanjanje mrlja od dezodoransa s obojenog odjevnog predmeta pomiješajte tri žličice sode bikarbone i dvije žličice bijelog vinskog octa. Ovom mješavinom krpom namažite mrlju, no pazite da ne dođete u kontakt s tekućinom. Ostavite da odstoji pet minuta, a zatim stavite tretirani predmet u perilicu rublja. Prednost ovog recepta je da briše sve tragove mrlja, ali i da nestaje uporan miris znoja.

Aspirin za uklanjanje mrlja od dezodoransa

Za uklanjanje žute mrlje od dezodoransa ne postoji ništa bolje od aspirina. Pomiješajte čep vodikovog peroksida, pet litara vode i malo aspirina. Potopite umrljani odjevni predmet u lavor na sat vremena i žute mrlje postaju stvar prošlosti.

Kako ukloniti mrlje od dezodoransa s crne odjeće?

Na crnoj odjeći mrlje od dezodoransa obično su bijele boje, ponekad tvoreći 'kraste'. Nakon uklanjanja potonjeg, nježno istrljajte mrlju krpom namočenom u bijeli ocat. Isperite i gotovi ste!

Kako brzo ukloniti mrlje od dezodoransa s košulje?

70 postotni alkohol za uklanjanje mrlja

Ako nemate sastojke za pripremu jednog od gore navedenih recepata, nemojte paničariti. Jednostavno natapkajte mrlje od dezodoransa na svojoj bijeloj košulji (ili drugoj odjeći) s malo etilnog alkohola i zatim temeljito isperite kako bi mrlje nestale.

Amonijak za uklanjanje mrlja

Posebno učinkovito sredstvo protiv žutih mrlja je amonijak. Jednostavno ga razrijedite s hladnom vodom, lagano nanesite na tragove dezodoransa pa isperite sapunicom.