novi hit

Neugledna jakna koju je Prada pretvorila u vrući trend može se pronaći i u Zari

25.10.2024 u 09:28

Bionic
Reading

Miuccia Prada izvela ju je na modnu pistu , a street style čvrsto ju je prigrlio. Ova jakna, čije ime vjerojatno ne znate, tajno je oružje modnih znalaca u prijelaznom razdoblju kada se ne može bez jakne, ali je ipak još pretoplo za kaput

U jeziku modne industrije, ova jakna se zove 'barn jacket'. Složit ćete se, apsolutno neglamurozno ime za jednu od hit jakni sezone, savršen model za prijelazno razdoblje prije nego li kaput zavladaju ormarima i gradskim ulicama.

Sudeći prema viđenom, Miuccia Prada posebno je naklonjena ovom modelu jakne. Prošlog proljeća pokazala ju je na modnoj pistu s Pradom, a ove zime uvrstila ju je u Miu Miu reviju. Imali smo prilike vidjeti nekoliko modela barn jakni, a sve su u kombinaciji s punim suknjama i cvjetnim printom, što daje naslutiti njihov omiljeni način nošenja, uvijek se istaknut kontrastima.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Zašto se ove sezone isplati nabaviti barn jaknu?

Iako izgleda kao tipična jakna koju će mnogi navući kako bi prošetali pasa, istina je da je riječ o stilu koji može biti iznimno sofisticiran, a najbolji dokaz je dala je sama Miuccia Prada. Svestranost ove jakne omogućuje da je uspješno nosite u uredu ili pak za večernji izlazak. Nevjerojatno se lako kombinira.

Za ured je kombinirajte s midi pencil suknjom, salonkama i besprijekornom bijelom košuljom. Za izlaske s društvom 'ukradite' inspiraciju od Prade te je nosite uz voluminoznu suknju i gležnjače.

Vikendom joj dajte ležernu vibru te je kombinirajte ga s ravnim trapericama i mokasinkama. Za nešto elegantniji look, sjajno će se spojiti s plisiranom suknjom i puloverom od finog pletiva. A navečer budite odvažni i nosite je preko mini haljine, baš kao što to čini Alexa Chung.

Gdje pronaći barn jaknu?

Zara, kao oaza sezonskih trendova, a na svoje police nije propustila uvrstiti ni ovaj komad. Tako u ponudi ima model u zelenoj boji. Jakna, udobna i trendi, jedna je od onih koju nećete htjeti skinuti čak i kada već započne prava sezona zimskih kaputa.

A slične modele na policama imaju i drugi high street brendovi poput Manga i H&M-a.

Cos pak predstavlja model s krznenim ovratnikom. Jakna je to koja zadovoljava zahtjeve modne piste, ali također lako postaje dio svakodnevne garderobe.

Najklasičniji model dolazi s potpisom Barboura. Jakna je to koju sve cool Britanke već imaju u ormaru, uključujući i Kate Middleton koja svoju nosi već godinama.