NEMOGUĆE MU JE ODOLJETI

Očaravajuće note: Ovaj miris nastajao je 10 godina, a inspiriran je najslavnijom torbom na svijetu

16.10.2024 u 12:23

Bionic
Reading

Barénia je parfem koji je lansirala luksuzna modna kuća Hermès, a njegovo je kreiranje trajalo deset godina

Prvi chypre miris Christine Nagel na najbolji način donosi senzualnu kombinaciju drvenih nota bezvremenske elegancije, nazvanu po skupocjenoj koži koja se koristi u izradi prestižnih torbi ove francuske modne kuće.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Karakterizira ga i posebna energija: profinjen je, elegantan, ženstven i luksuzan, no istodobno nenametljiv.

U svijetu mirisa, tzv. chypre, kombinacija oštrog, cvjetnog i drvenastog, nije za one sa slabim srcem. Samo pitajte Nagel, renomiranu švicarsku parfumeristicu iz Hermèsa, koja je provela posljednje desetljeće radeći na jednom projektu.

'To je miris kože, to je senzualnost', kaže Nagel za InStyle o Hermèsovom najnovijem parfemu.

Miris s karakterom

Naravno, nosi isto ime kao glasovita Hermèsova koža Barénia, koja se koristi za izradu svega, od neponovljivih torbi Birkin do narukvica sa zakovicama Collier de Chien.

Barénia je primamljivo mirisno putovanje. Otvara se svježim zelenim bergamotom i slatkim čudesnim bobicama s cvjetnim srcem nježnog ljiljana, a pačuli i hrastovina pružaju ugodnu, zemljanu osnovu koja podsjeća na miris kože.

Parfumeristica inzistira na tome da ne izrađuje parfeme za određeni tip žene, no naglašava da će se Barénia najviše svidjeti onima koje privlače 'parfemi s karakterom'. U tu svrhu i, oslanjajući se na vlastito iskustvo nanošenja tijekom prijelaza s ljeta na jesen, dočarava onu uvijek nedostižnu energiju 'glavne zvijezde', izazivajući komplimente i znatiželju uz pitanje - što je to?

Chypre koji oživljava na koži teško je opisati, no zbog toga je takav miris još intrigantniji i privlačniji.

Dolaskom jeseni mnogi sezonski mijenjaju parfeme, a s time se slaže i Nagel.

'Kad se presvučete, promijenite i miris. Nanošenje parfema na kožu vrlo je intimno, čak i više od odjeće', rekla je kreatorica parfema.

Njezin je savjet da svatko treba slijediti svoj instinkt.

Još jedan poseban aspekt mirisa kao što je Barénia je način na koji se zadržava.

'U jesen volim osjećaj ostavljanja tragova mirisa za sobom', kaže ona. Bez obzira zaboravite li šal u kafiću ili džemper u stanu kod dečka, vaš miris ostaje još jako dugo prisutan nakon što izađete iz sobe. Ako želite podići svoj mirisni profil na višu razinu, možete obaviti tijelo parfumiranom kremom za tijelo Barénia, a rezultat je nevjerojatna parfemska simfonija koja ostavlja snažan dojam.