jednostavno i fino

Odličan okus uz vrlo malo truda: Ako ne znate kako pripremiti patlidžane, ovaj recept morate probati

24.08.2021 u 09:02

Bionic
Reading

Patlidžani punjeni mljevenim mesom pravi su klasik koji se obavezno mora naći krajem ljeta na stolu. Reskog i pomalo gorkastog okusa, odlično se slažu s mljevenim mesom i rajčicom, a ovo fino jelo vrlo je jednostavno za pripremu

Prava je šteta ne iskoristiti ljeto za pravi gurmanski klasik čiju pripremu bez problema mogu svladati i oni manje vješti u kuhinji. Osim što su sjajnog okusa, punjeni patlidžani odlično izgledaju prilikom serviranja pa su odličan izbor ako želite impresionirati svojim kulinarskim vještinama.

U ovom slučaju patlidžani se pune miješanim mljevenim mesom s dodatkom umaka od rajčice, nije potreban umak bešamel, no po želji možete dodati malo naribanog sira.

Potrebni sastojci:

  • 2 patlidžana
  • luk
  • 400 g miješanog mljevenog mesa
  • 5 žlica umaka od rajčice
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Patlidžane operite, osušite i prepolovite po duljini.

Na nekoliko ih mjesta zarežite, a zatim stavite u posudu za pečenje i dodajte malo soli i maslinovog ulja. Pecite ih oko 25 minuta.

Očistite i nasjeckajte luk, a zatim ga popržite u tavici s malo maslinovog ulja. Kada luk postane staklast, dodajte meso, začinite, a potom dinstajte dok meso ne porumeni.

Umak od rajčice dodajte mesu, a zatim dobro promiješajte.

Izdubite meso pečenih patlidžana uz pomoć žlice. Izvađeno meso dodajte mljevenom mesu i sve dobro promiješajte.

Dobivenom smjesom napunite izdubljene patlidžane.

Napunjene patlidžane vratite u pećnicu na 10 minuta, a po želji na vrh možete dodati naribani sir.

Nakon pečenja patlidžane stavite na tanjur, pospite s malo svježeg sjeckanog peršina i poslužite.