ŽENSTVENO I LJUPKO

Ova elegantna verzija boba sve je zaludila, a izgleda tako slatko i mladenački

03.10.2024 u 20:24

Bionic
Reading

Bob je nesumnjivo najveći trend ove sezone, a obožavaju ga i Lily Collins, Cate Blanchett, Rosamund Pike...

Frizeri su jednoglasni kad se radi o bobu - to je najcool frizura koju možete nositi i ako imate 20, ali i 60 godina.

Izvor: Profimedia / Autor: Darla Khazei/INSTARimages/ Image Press Agency / Alamy / Alamy / Lev Radin / Zuma Press / Abaca Press / Alamy / Alamy / Ron Adar, M10s / Zuma Press / Greg Allen / Alamy / Alamy / Profimedia

Pristaje većini lica, a verzija je toliko da je nemoguće ne prilagoditi ga osobnom stilu, pa ne čudi to da su bobu mnogi godinama vjerni.

Vremena u kojima smo tu frizuru smatrali dosadnom i staromodnom davno su iza nas.

Ovaj klasični rez nikad nije bio privlačniji, a mnoge slavne fashionistice dokazuju svojim primjerom da ova bezvremenska frizura ima bezbroj lica.

Ove jeseni i zime nosit će se neodoljivi ravni rez, baš onako kako to s puno stila rade fashionistice Lily Collins, zvijezda hit serije 'Emily u Parizu', ili slavna Cate Blanchett.

  • +3
Lily Collins Izvor: Profimedia / Autor: Steven Bergman/AFF-USA.COM / MEGA / The Mega Agency / Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

Ako želite upgrade svog boba, što je uvijek dobrodošla promjena kojom ćemo osvježiti look, zašto se ne biste odlučili za novu, oštru (sharp) varijantu, koju je vlasnica salona Noelia Jiménez proglasila najvećom trendom u mjesecima pred nama.

Kako ga postići?

Riječ je o bobu srednje duljine, ali sa zaobljenim vrhovima. 'To je klasičan ravan rez, uglavnom bez slojeva. Njegova duljina može varirati jer je ili u visini čeljusti ili se spušta do ramena, ali se uvijek nosi vrlo elegantno, što znači s vrhovima nježno isfeniranim prema unutra. Nešto što bismo opisali kao čista sofisticiranost', rekla je ona.

Da se radi o velikom novom trendu, potvrđuje i novi cool bob lijepe Lily Collins u posljednjoj sezoni 'Emily u Parizu', a Jiménez ga preporučuje svima koji žele slatku i ženstvenu frizuru oko koje nema puno posla.

  • +5
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovakav stil zapravo se pojavio u 70-ima prošlog stoljeća, a ima i nekoliko dodatnih pluseva.

Dobro pristaje svakoj dobi, a za svaki oblik lica postoji idealna varijanta.

  • Okruglo ili lice u obliku dijamanta: Počešljajte kosu sa strane da biste omekšali crte lica. Što se dužine tiče, nosite ga negdje do ispod brade kako bi se postigla simetrija.
  • Duguljasto lice: Neka je vaš bob u razini čeljusti da biste uravnotežili crte lica i suptilno ga zaokružili.

Evo nekoliko dodatnih savjeta:

Bilo da sušite kosu prirodno ili uz pomoć sušila, vrhove oblikujte prema unutra.

Pri svakom pranju kose koristite šampon i regenerator i jednom tjedno dobru hranjivu masku.

Za završni sjaj koristite serum za kosu ili slične proizvode. Ovaj korak je vrlo bitan, jer ovaj rez zahtijeva vrlo elegantan look, a takvi proizvodi ne samo da kosu održavaju lijepom, već je i njeguju.